Hozzávalók:
6 dkg lazacfilé
6 szelet prosciutto crudo
1 gránátalma
1 fej lilahagyma
30 dkg fagyasztott spenót
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
fél dl fehérbor
Elkészítés:
A halból vékony szeleteket vágunk egy éles, hosszú pengéjű kés segítségével. Majd a halszeleteket kicsit meg is klopfoljuk. Az egyik hagymát apróra vágjuk és olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, átforgatjuk pár perc alatt. A fokhagymát ráreszeljük, kicsit sózzuk.
A halszeletekre fektetjük a sonka szeleteket, majd adagolunk rá a spenótból és feltekerjük. Kivajazott sütőtálba pakoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk, mellészórjuk a vékonyra vágott (másik) lilahagymát, rászórjuk a gránátalma magjait, pici levét és a bort. 180 fokon 25 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!