Kapás Boglárka megható képpel, a férje ölelésében búcsúzott az olimpiától

2024. augusztus 01.
Kapás Boglárka mindössze néhány nappal a versenyszáma előtt betegedett le, ennek ellenére rajthoz állt. A magyar sportoló hatalmasat küzdött, de nem jutott döntőbe 200 méter pillangón.
Kapás Boglárka nem jutott tovább a döntőbe

Olimpiai bronzérmes, világbajnok és nyolcszoros Európa-bajnok, rövidpályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszónőnk, Kapás Boglárka az ötkarikás játékok előtt még az Instagram-oldalán adott egy kis ízelítőt abból, milyen szárazföldi edzéssel készül a 2024-es párizsi olimpiára. Bogi a kis videóban súlyemeléstől kezdve kettlebell-lel ugrálásig szinte minden gyakorlatot elvégzett, hogy minél jobb formába kerülhessen a négyévente megrendezett rangos eseményre. 

Boginak azonban egyáltalán nem voltak könnyű napjai, hiszen mindössze néhány nappal a versenyszáma előtt lebetegedett. Az úszónő 37.7 fokos lázzal küszködött, ráadásul hányt is. Az úszónő nem sokkal később egy videón keresztül jelentkezett be, hogy hírt adjon állapotáról és megnyugtassa szurkolóit. Az ötödik, és egyben utolsó olimpiáján résztvevő Kapás Bogi akkor azt mondta, hogy már sokkal jobban érzi magát és rajthoz áll. Később azt is elárulta, hogy nemcsak a szurkolókért, hanem három évvel ezelőtt elhunyt kishúgáért is fog úszni az idei olimpián. 

A magyar úszónő szerdán 200 méter pillangóúszásban továbbjutott a középdöntőbe, ahol a futamában a 7., míg összesítésben a 14. lett, így sajnos nem jutott tovább a döntőbe. Bogi nem sokkal később egy rövid Instagram-bejegyzést is közzétett, amiben megköszönte a szurkolók támogatását. (A fotót itt tudod megnézni.) 

„Elmondhatom, hogy sikeres volt ez a nap. Úgy vágtam neki, hogy szeretném élvezni a mai napot és ez sikerült. Szerettem volna bejutni a döntőbe, de azt gondolom, ez is szép így. Próbálom a pozitív oldalát nézni, nem nehéz. Hálás vagyok, hogy az ötödik olimpiámon is itt lehettem, az egész pályafutásomért hálás vagyok” – idézte a Nemzeti Sport Kapás Boglárkát

Forrás: Instagram, Nemzeti Sport Fotó: Getty Images