A magas férfiakra buksz? Akkor rossz hírünk van számodra!

2024. október 01.
Mindenki mást talál vonzónak: a szakállat, a tetoválást vagy éppen az izmokat. De mi a helyzet akkor, ha neked a magas férfiak jönnek be? Ebben az esetben van itt valami, amiről nem árt tudnod!
Párkapcsolat: egyre nehezebb lesz magas férfit találni
  • Egyeseknek a kisportolt, másoknak a mackós vagy éppen a szemüveges férfiak jönnek be, és olyanok is vannak, akiknek kifejezetten a magas férfiak a zsánere.
  • Egy tanulmány szomorú dologra világított rá a magas férfiakkal kapcsolatban.
  • Kiderült, hogy bizonyos országokban egyre alacsonyabbak a férfiak, máshol viszont egyre magasabbak.

Persze fontos, hogy lehetőleg ne csak azért adj  esélyt egy férfinak, mert magas, hiszen egy alacsony srácban is lehetnek olyan értékek, amiket később fontosabbnak ítélhetsz a magasságnál a párkapcsolatban. De természetesen, ha álmaid férfija egy magas, délceg lovag, szíved joga megkeresni!

Viszont nem árt tudnod egy 2016-os tanulmányról, ami a felnőttkori emberi magasságot vizsgálja az elmúlt évszázadban. A kutatás több mint 200 ország magassági adatait vizsgálta, és kiderült, hogy bizonyos országokban egyre kevesebb a magas férfi.

Párkapcsolat egy magas férfival: nem mindenhol lesz rá lehetőség

A tanulmány megállapította, hogy míg az amerikaiak egy évszázaddal ezelőtt a legmagasabbak közé tartoztak a világon, növekedésük idővel csökkent, és más nemzetekben magasabbra nőttek az emberek. Valójában az elmúlt évszázadban a legnagyobb növekedés a felnőttkori magasságban a dél-koreai nőknél és az iráni férfiaknál történt.

Néhányan régóta álmodoznak magas férfiakról, mert úgy gondolják, hogy boldogabbak, egészségesebbek és több pénzt keresnek. A tudomány azt is kimutatta, hogy a magas férfiak esetén kisebb valószínűséggel alakul ki demencia.

Egy magas férfi oldalán képzeled el a tökéletes párkapcsolatot?

Egy magas férfi oldalán képzeled el a tökéletes párkapcsolatot?

Ám az igazság az, hogy az elmúlt 100 év legmagasabb emberei a 20. század utolsó negyedében a Hollandiában született férfiak voltak, akiknek az átlagos magassága meghaladta a 182,5 cm-t.

A tudomány kimutatta: az amerikaiak egyre alacsonyabbak. A tanulmány két szerzője, James Bentham és Majid Ezzati azt feltételezi, hogy a magasságcsökkenést az amerikaiak romló étrendje okozhatja, ami pedig egyre elterjedtebb a világon. Így ha te a tökéletes párkapcsolatot egy magas férfi mellett képzeled el, nem árt számolnod azzal, hogy bizonyos országokban egyre kevesebb potenciális partnert találhatsz. Kivéve, ha több esélyt adsz az alacsony férfiaknak!

Forrás: Your Tango, Fotók: Getty Images