Mi történt Pierce Brosnan kitagadott drogos fiával? – Minden, amit a színész örökbefogadott gyerekéről tudni lehet

2024. október 07.
Pierce Brosnan sikeres karrierjét magánéleti tragédiák árnyékolják. Legidősebb fiával, Christopher Brosnannel évtizedekkel ezelőtt megszakította a kapcsolatot.
Pierce Brosnan fia Christopher Brosnan
  • Pierce Brosnannek négy fia van, ám a legidősebbel, Christopherrel nem tartja a kapcsolatot
  • Christopher Brosnant a drogfüggősége miatt tagadta ki édesapja.
  • Pierce Brosnan reménykedik benne, hogy egyszer rendeződik a kapcsolata a fiával.

Pierce Brosnan számára a család az egyik legfontosabb dolog a világon. A színész négy felnőtt fiú, Christopher, Sean, Paris és Dylan, valamint néhai lánya, Charlotte büszke édesapja. Miután a lánya Charlotte és az első felesége, Cassandra is meghalt petefészekrákban, a színész többször is azt nyilatkozta, hogy próbál minél több értékes időt tölteni a gyerekeivel.

Ám a legidősebb fiával a kapcsolata két évtizeddel ezelőtt megszakadt, és állítólag a mai napig nem rendeződött.

A következőkben utánajártunk mindannak, amit Pierce Brosnan és elhidegült fia, Christopher Brosnan kapcsolatáról, személyes tragédiájáról és küzdelmeiről tudni lehet.

Mi történt Pierce Brosnan kitagadott drogos fiával, Christopherrel?

1. Pierce Brosnan örökbe fogadta a fiát, Christopher Brosnant

Christopher Borsnan 1972. november 11-én született Cassandra Harris és Dermot Harris gyermekeként. A házaspár 1978-ban vált el, majd Cassandra egy évvel később feleségül ment Pierce Brosnanhez.

Miután Dermot Harris 1986-ban meghalt, Pierce Brosnan örökbe fogadta és nevére vette Christophert, valamint nővérét, Charlotte-ot.

Pierce Brosnannek és Cassandrának 1983-ban született meg közös fia, Sean. A családban eleinte béke és harmónia uralkodott, gyakran jelentek meg együtt a nyilvános eseményeken. 

Életük azonban tragikus fordulatot vett, amikor Pierce Brosnan feleségénél, Cassandránál petefészekrákot diagnosztizáltak. Az asszony négy éven át küzdött a betegséggel, mielőtt 1991-ben elhunyt. Ezután az özvegy Pierce Brosnannek egyedülálló apaként kellett felnevelnie a gyerekeit. Ez a borzalmas veszteség az egész családot megrázta, de Christopherre különösen nagy hatással volt.

Pierce Brosnan, és első felesége Cassandra Harris, valamint fia Christopher Brosnan, és lánya Charlotte Brosnan

Pierce Brosnan, és első felesége Cassandra Harris, valamint fia Christopher Brosnan, és lánya Charlotte Brosnan

2. Pierce Brosnan fiának küzdelmei 

Édesanyja halála után Christopher Brosnan a drogokba menekült. Bár apja, Pierce Brosnan igyekezett őt támogatni, a fiú függősége az évek során fokozódott. 

Pierce Brosnan 2005-ben a Playboy magazinnak adott interjújában beszélt fia problémáiról, amikor azt mondta: „Christopher még mindig nagyon elveszett. Megdöbbentően. Imádkozom érte. Gondolok rá. Mindenkit próbára tett ebben a családban, de senkit sem jobban, mint önmagát”.

Christopher többször is bevonult elvonóra és rehabilitációs otthonokba, de még így is nehezen tudott tiszta maradni, miközben az apjával való kapcsolata a végsőkig próbára volt téve.

3. Pierce Brosnan megszakította a kapcsolatot fiával

Pierce Brosnan meghozta élete legnehezebb döntését és megszakította a kapcsolatot fiával, Christopherrel, abban a reményben, hogy ez majd a gyógyulás felé sarkallja.

Akkoriban azt mondta, úgy véli, hogy fia „tudja, hogyan kellene meggyógyulnia, de még nem akar.”

„Soha nem szakítasz meg minden kapcsolatot – jegyezte meg –, de Christopherrel ezt tettem. Mondtam neki, hogy menj, csinálj azt az életeddel, vagy haláloddal, amit csak akarsz. Én imádkozom érted.”

4. Pierce Brosnan továbbra is reménykedik

Az elhidegülés ellenére Pierce Brosnan nem adta fel a reményt fia gyógyulására. Rendszeresen ki szokta fejezni iránta érzett szeretetét – egy 2022-es apák napi Instagram-posztban is megemlítette Christophert.

„Örökké szeretlek titeket, drága fiaim, Paris, Dylan, Sean és Christopher” – írta. „Hálás vagyok a szeretetetekért ezen az apák napján”.

Pierce Brosnan és fia Christopher Brosnan és lánya Charlotte Brosnan

Pierce Brosnan és fia Christopher Brosnan és lánya Charlotte Brosnan

5. Pierce Brosnan tragikus vesztesége

Pierce Brosnannek és családjának egy újabb tragédiával is szembe kellett nézni, amikor, Christopher nővére, Charlotte 2013-ban petefészekrákban elhunyt. Ugyanabban a betegségben, ami az édesanyjukat is elvitte.

A veszteség újabb lesújtó csapás volt Christopher és szerettei számára.

6. Pierce Brosnan továbblépett

Pierce Brosnan és Christopher kapcsolata állítólag a mai napig feszült. Christopher Brosnan ritkán mutatkozik nyilvánosan, ezért is volt akkora visszhangja, amikor idén júniusban készült róla néhány fotó, amint kilépett egy londoni élelmiszerboltból.

Pierce Brosnan továbbra is a színészi karrierjére, illetve a többi gyermekére koncentrál, köztük Seanra és másik két fiára, Dylanre és Parisra, akik második feleségétől, Keelytől születtek.

Pierce Brosnan a fiaival - Sean, Dylan és Paris

Pierce Brosnan a fiaival – Sean, Dylan és Paris

Forrás: Hello! Fotó: Getty Images