Ilyen zsugori lenne Károly király? – pofátlan összeget ajánlott jövőbeli házvezetőjének

2024. október 15.
A királyi család honlapján a Windsor-kastélyban házvezetőnőnek hirdetett állást évi 22 ezer fontért hirdették, heti negyvenórás munkavégzést kérve a jelentkezőtől.
Károly király brit királyi család minimálbér házvezető

Ez mindössze 10,57 fontnak (5081 forintnak) felel meg óránként, ami 87 pennyvel kevesebb, mint a 11,44 fontos nemzeti minimálbér. Miután felhívták a figyelmet a hibára, a Royal Household 24 188 fontra módosította a fizetést. Hogy a meghirdetett fizetés valóban hiba volt-e, arról a Buckingham-palota nem kívánt nyilatkozni.

A munkakör sikeres pályázója elsősorban a windsori kastélyban található királyi rezidencia takarításában és rendben tartásában fog segíteni.

Károly király egyik elvárása továbbá, hogy a házvezetőnő a kastélyban tartózkodó vendégekről is gondoskodjon, heti öt napon, illetve kivételes esetekben hétvégente is. A kiválasztott munkavállalónak várhatóan más királyi rezidenciákra is el kell utaznia. Ide kattintva megtekinthető az eredeti állásajánlat, melyben többek között az is szerepel, hogy szállítást is biztosítanak, amennyiben szükséges.

A sikeres pályázónak Károly király bőven ajánl különféle juttatásokat, az azonban meglepő, hogy még a kezdeti, nevetségesen alacsony összeget később mindössze a minimálbérre emelték meg. A jövőbeli házvezető évi 25 nap szabadságot kap, amely a munkában töltött idő hosszától függően 30 napra emelkedik. Emellett 15 százalékos nyugdíjprogramot, anyasági támogatást, a fizikai és mentális jóllétet támogató juttatásokat és 20%-os kedvezményt kap a Royal Collection Trust üzleteiben és az ingyenes belépőjegyeket az összes helyszínre.

A királyi család közleménye így folytatódik: „A korábbi takarítói vagy vendéglátói tapasztalat előnyös, de nem elengedhetetlen.”

A hirdetés szerint „A legfontosabb, hogy szívesen tanulj új ismereteket és szeretnél karriert építeni a vendéglátásban.” Egyebek között kiemelték a precizitást, a proaktív hozzáállást és az új kihívások megoldására való képességet.

Forrás: DailyMail, fotó: Getty Images