Károly király váratlan lépésre szánhatja el magát, hogy lássa végre Harry gyerekeit

2024. július 01.
Károly király a jelek szerint kénytelen a saját kezébe venni a dolgokat, ha látni szeretné az Amerikában élő unokáit.
Károly király unokái

Károly király és Harry herceg bonyolult viszonya hatással van arra is, milyen kapcsolatban tud lenni az uralkodó az unokáival, Harry és Meghan gyermekeivel, Archie herceggel és Lilibet hercegnővel. Egy forrás szerint hatalmas űrt hagyott Károly király szívében, hogy csak néhány röpke napot töltött velük, és csak a jeles napokon tudott velük videóhívásokat folytatni.

A Us Weeklynek adott interjúban az informátor azt is megjegyezte, hogy a király közel áll a walesi hercegi pár három gyermekéhez, György herceghez, Sarolta hercegnőhöz és Lajos herceghez, és hogy „ugyanilyen kapcsolatra vágyik az amerikai unokáival”.

Annak, hogy Archie és Lilibet miért nem látogat el Nagy-Britanniába, Harry és Meghan elmondása szerint biztonsági okai vannak, mivel a hercegi pár a 2023-as Frogmore Cottage-ból való kilakoltatása után már nem rendelkezik állandó lakhellyel Harry hazájában. „Ha a király annyira szeretné látni őket, megkönnyíthetné a dolgukat” – mondta a forrás.

„Károly király szívesen lenne közelebb Harryhez, és szeretne olyan kapcsolatot ápolni a fiával, ami valóban működik” – mondta Tom Quinn királyi író a Mirrornak. „De ez attól függ, hogy Harry biztos garanciákat ad-e az apjának arra vonatkozóan, hogy nem lesznek többé könyvek és kínos interjúk.”

Károly király az angliai unokái társaságában

Károly király az angliai unokái társaságában

Károly király az unokái érdekében Amerikába utazna

Quinn azt is elmondta a Mirrornak, hogy Károly király kétségbeesésében arról is elkezdett tárgyalásokat folytatni, hogy ellátogasson az Egyesült Államokba, és rendezze a dolgokat Harryvel, valamint lássa az unokáit. Kamilla királyné – aki maga is nagyon közel áll a saját unokáihoz – úgy tűnik, hogy a férjét a szorosabb kapcsolat felé tereli Archie-val és Lilivel. Úgy tűnik, Harry is próbál lépéseket tenni azért, hogy a család valamikor átutazhasson az Egyesült Királyságba, mivel Quinn szerint Harry egy „eldugott házra” vadászik Károly Highgrove-i birtokának közelében.

„Harry sok időt töltött azzal, hogy megpróbálja kitalálni, hol és milyen brit bázisa legyen” – mondta Quinn. „Nincs tapasztalata arról, hogy máshol éljen, mint jól védett házakban, amelyek ráadásul a nyilvánosságtól is távol vannak. De minden háznak, amit megnéz, vannak hátrányai.”

Mivel Harry nem valószínű, hogy a közeljövőben elhozza a gyerekeket az Egyesült Királyságba, Károly király talán saját kezébe veszi a dolgokat, mondta Quinn.

„Megbeszéléseket folytatott arról, hogy valamikor a jövőben hivatalos látogatást tesz az Egyesült Államokban, és nem kétséges, hogy ha ez megvalósul, akkor arra is szánna időt, hogy meglátogassa a legkisebb fiát és az unokáit” – mondta Quinn. „De még hegyeket kell leküzdeni a tervezéssel, mielőtt ez akár csak távoli lehetőséggé válna.”

Forrás: marieclaire.com Fotó: Getty Images