Károly király féltékeny volt Diana népszerűségére, most fia juthat hasonló sorsra

2024. május 24.
Károly király mindig is nagyon nehezen kezelte Diana hercegnő népszerűségét, sok rossz érzést hozott ez a helyzet a kapcsolatukba. Most egyik fia is hasonló szituációban találhatja magát.
Diana hercegnő házassága

Úgy tűnik, hogy Károly király és Diana hercegnő történelme megismételheti önmagát. Az egykori hercegi pár 1981-ben esküdött örök hűséget egymásnak egy mesebeli esküvőn, de a történetük vége sajnos nem lett happy end.

A királyi család szakértő történetírója, Tom Quinn arra hívta fel nemrég a figyelmet, hogy mennyire hasonlóan alakulnak a dolgok Meghan és Harry kapcsolatában, mint anno Diana és Károly házasságában.

Az író szerint köztudott tény volt, hogy Károly király mennyire féltékeny volt Diana hercegnő népszerűségére, a felé áradó figyelemre és szeretetre. Ezt egyébként Diana is alátámasztotta a hírhedt 1995-ös interjújában:

„Óriási nyomás nehezedett ránk párként a média részéről. Egy ausztráliai utazásunk során például csak azt hallottuk a tömegben lévő emberektől és fotósoktól, hogy a hercegné a másik oldalon áll, menjünk oda és hasonlók. Nos, ha valaki olyan ember, mint a férjem, egy büszke ember, képzelje el, milyen lehet neki ilyesmiket hallania négy héten keresztül. Rosszul érzed magad ettől, hogy te senkit sem érdekelsz. Ez sok féltékenységet szült köztünk, és rengeteg komplikált helyzet kerekedett a házasságunkban emiatt.”

Károly és Diana kapcsolatuk hajnalán

Károly és Diana kapcsolatuk hajnalán

És most úgy tűnik, hogy Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatában ugyanaz a jelenség mutatkozik meg, mint anno Károly király és Diana hercegnő esetében. Megfigyelők szerint Meghan egyszerűen túlragyogja Harryt a rendezvényeken, mindenkit levesz a lábáról a szépségével és személyiségével. 

Bár úgy tűnik, hogy Harryt egyelőre nem zavarja felesége növekvő népszerűsége, Károly király és Diana hercegnő példájából tanulva azonban jó lenne megelőzni a problémás helyzeteket. 

Forrás: mirror.co.uk      Fotó: Getty Images