5 dolog, amit sose mondj egy Mérlegnek, mert totálisan kiakasztod vele

2024. október 16.
A Mérleg csillagjegyek összetett lelkek: érzékenyek, hiúak és konfliktuskerülők. Éppen ezért nem szabad elsütni nekik ezt az 5 mondatot, különben teljesen kikészülnek.
Mérleg csillagjegy jellemzői: ne mondd neki ezt az 5 dolgot
  • A Mérleg csillagjegy a zodiákus hetedik jegye, szeptember 23-tól október 22-ig tart. 
  • Ennek az állatövi jegynek érzékeny és kifinomult lelkivilága van.
  • Bölcsen teszed, ha sosem mondod ezt az 5 dolgot egy Mérlegnek.

A Mérleg csillagjegynek harmóniára és egyensúlyra van a legnagyobb szüksége. Nem viseli el az egyedüllétet, így az emberi kapcsolatok a legfontosabbak az életében, legyen szó barátokról, családról vagy szerelemről. Azonban gyakran abba a hibába esik, hogy az elismerést és a visszaigazolást kívülről várja, mindenkinek meg akar felelni, ugyanakkor rettentően kerüli a konfliktust.

Lássuk, mi az az 5 mondat, amit nem szabad mondani a Mérleg csillagjegynek:

1. „Ne idegesíts!”

Ha teheted, sose veszítsd el a hidegvéred egy Mérleg csillagjegy jelenlétében. Ha problémád van vele, jelölj ki egy időpontot és helyet, amikor személyesen beszélhetsz vele nyugodt körülmények között. Kezdd a beszélgetést ezzel: „Köszönöm, hogy időt szánsz rám. Észrevettem, hogy…”, és próbálj meg nem vádaskodni.

A Mérleg minden vágya a harmónia megteremtése és a körülötte lévők tetszésének elnyerése. Teljesen kiborul attól, ha úgy érzi, épp az ellenkezőjét éri el.

2.  „Elfelejtettem, hogy megbeszéltünk egy találkozót.”

Ha jó pontokat szeretnél szerezni a Mérleg csillagjegynél, légy pontos, de mindenekelőtt emlékezz a dolgokra!

A pontosság és a memória az a két dolog, amit a Mérleg erénynek tekint. Szereti a rendet. Mindig emlékezz arra, amit megbeszéltetek. Ha elfelejted, mosolyogni fog rád, de magában belül mélységesen csalódott és sértődött lesz.

3.  „Hogy nézel ki?”

A Mérleg csillagjegynek rendre és tisztaságra van szüksége ahhoz, hogy harmonikusan érezze magát. A szekrényeiket szín, méret és anyag szerint kell rendezni. További jellemzői közé tartozik, hogy nagyon büszke a megjelenésére, a kifinomult ízlésére, és mindig törődik a stílusával, de sokszor még másokéval is.

Éppen ezért vérig lehet sérteni egy Mérleget azzal, ha bármiféle negatív megjegyzést tesz az ember a külsejére.

A Mérleg csillagjegy jellemzői közé tartozik az érzékenység és a konfliktuskerülés, ezért soha ne mondd neki ezt az 5 dolgot

A Mérleg csillagjegy jellemzői közé tartozik az érzékenység és a konfliktuskerülés, ezért soha ne mondd neki ezt az 5 dolgot

4. „Bent vagy vagy kint? Te döntesz!”

Ennek a példának a lényege az: ha ultimátumot adsz egy Mérlegnek, úgy eltűnik, mint Houdini. Nem lehet elhamarkodott döntésre késztetni, pláne érzelmi kérdésekben.

Összezavarodik és védekezővé válik a Mérleg csillagjegy, ha úgy érzi, elvárnak vagy követelnek tőle valamit. Ilyenkor úgy dönt, hogy a kedvedben jár és majd később meggondolja magát, vagy távolságtartóvá válik.

Így sokkal jobb lenne döntésre bírni: „Azon tűnődtem, hogy mire jutottál azzal kapcsolatban, hogy csatlakozol hozzánk a játékhoz, vagy inkább otthon maradsz?”

5. „Rendben vagy, hogy ezt tettem, igaz?”

A Mérleg soha senkit nem akar megbántani azzal, hogy negatívat mond róla és amikor ilyen helyzetbe kényszerül, rettentő kínosan, kellemetlenül érzi magát. Ilyenkor illemtudóan azt mondja: „Ó, nem gond. Ne törődj vele.”

A Mérleg csillagjegynek nagyon szilárd véleménye van, az biztos. De nem szeret diszharmóniát teremteni, ezért gondot okoz neki a konfrontálódás. Nyugtasd meg, nem baj, ha őszinte veled, mert ez jót tesz a kapcsolatotoknak.

Forrás: Jennings Wire Fotók: Getty Images