Velük jön ki legjobban a Mérleg csillagjegy

2021. október 17.
A Mérleg csillagjegy egyik legfőbb törekvése, hogy békét és harmóniát teremtsen maga körül, ami természetesen a kapcsolataira is igaz.

A Mérleg csillagjegyet nehéz nem szeretni, hiszen rendkívül alkalmazkodó, türelmes és barátságos, aki nemcsak a saját életében igyekszik kerülni a konfliktusokat, hanem ha teheti, másoknak is örömmel segít, hogy elrendezze a zűröket. Ennek ellenére neki sem sikerül mindig mindenkivel zöldágra vergődnie, akadnak azonban olyan állatövi jegyek, amelyekkel különösen jó párost alkot.

Melyik csillagjegy illik a Mérleghez?

A Mérleg ideális társa

A szerelemben a Mérleg egyik legjobb választása az Oroszlán, tökéletesen bizonyítva, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és szerencsés esetben remekül passzolnak is egymáshoz. Az Oroszlánban lángoló tűz – ami energikussá és szenvedélyessé teszi ezt a csillagjegyet – képes lángra lobbantani az olykor határozatlan Mérleget, aki így egészen újszerű élményekben részesülhet, hiszen az Oroszlán kizökkenti a komfortzónájából.

A sokszor vehemens és érzelmektől túlfűtött Oroszlán testileg és lelkileg is sok újat tud mutatni a békére és harmóniára törekvő Mérlegnek, akitől viszont a párja leshet el némi visszafogottságot. Emellett a Mérleg abban is segít az Oroszlánnak, hogy ne stresszeljen annyit, és ne hagyja, hogy túlzottan magukkal ragadják az érzelmei, így rengeteg összetűzéstől kíméli meg a zodiákus királyát.

A Nyilas szívében mindig akad hely egy olyan kedves és bájos embernek, mint amilyen a Mérleg. Elég egymás szemébe nézniük, és máris kiderül, megvan-e közöttük az az összhang, amit mindig is keresnek a kapcsolataikban. Ha a szikra fellobban, minden bizonnyal tartós boldogságra számíthatnak.

Ahhoz, hogy ne kerüljön homokszem a gépezetbe, fontos, hogy a kezdetektől fogva tiszta lapokkal játszanak és a későbbiekben is őszinték maradjanak egymással. Ha az élet úgy hozza, hogy a szerelem véget ér, barátként megmaradhatnak egymás életében, sőt az sem kizárt, hogy munkatársként fenntarthatják a jó kapcsolatot.

A Mérleg legjobb barátai

A Mérleg szinte minden életterületen remek párost alkot az Ikrekkel, a közöttük szövődött barátság sok örömet rejt mindkettő számára és minden bizonnyal tartós is lesz. Nagyon sok mindenben hasonlítanak egymásra, ezért nem ritka, hogy szavak nélkül is értik egymást vagy hogy ugyanarra a dologra gondolnak, amiben pedig különböznek, az pont arra jó, hogy kiegészítsék egymást. 

Az Ikrek könnyedsége, játékossága és lazasága jót tesz a Mérleg bizonytalanságának, feledteti vele a mindennapok aggodalmait és hozzásegíti, hogy ne görcsöljön rá mindenre. Mindketten szeretnek új ismeretségeket kötni – igaz, a Mérleg óvatosabban enged közel magához másokat –, és új dolgokat felfedezni. Egyformán nyitottak és elfogadóak, vagyis meglehetősen hasonlóan szemlélik a világot.

Szuper barátság alakulhat ki Mérleg és Mérleg között, kapcsolatuk igazán harmonikus és stabil lehet, hiszen nemcsak a pozitív, hanem a negatív tulajdonságaik is nagyon hasonlóak. A Rák csillagjegy szülöttei is remekül illenek a Mérleghez, elsősorban azért, mert mindkettőjüknek kiemelten fontosak az érzelmek, egyformán érzékenyek és kiemelten ügyelnek arra, hogy ha lehet, ne gázoljanak bele mások lelkébe.

Melyik csillagjegy illik a Mérleghez?

A Mérleg legjobb munkatársai

A Mérleg olykor elveszhet saját gondolataiban, a kreativitásáról híres Vízöntő azonban visszaránthatja a talajra, és megmutathatja neki a helyes irányt. Mindketten Levegő elemű jegyek, ami megalapozza a közöttük lévő szimpátiát és a gördülékeny együttműködést, a habitusukban lévő különbségek pedig csak előbbre viszi őket munka terén.

Sokak számára meglepő, mégis igaz, hogy a Mérleg a Bakkal is jó párost alkothat, és a közös munkájuk elképesztően gyümölcsöző lehet. A karakterük sok szempontból különböző, az azonban közös bennük, hogy tisztelettudóak és mindig a pozitívumot keresik a másikban, ettől pedig igen hatékonnyá válnak, ha egy csapatot alkotnak. Másik fontos erősségük, hogy mindig készek tanulni a másiktól, így ahogy telik az idő, egyre inkább egymáshoz csiszolódnak.

Nem ritka egyébként az sem, hogy a Mérleg és Nyilas közti, ígéretesen induló munkakapcsolat barátsággá, majd szerelemmé növé ki magát, amivel alapvetően nincs semmi gond, csak akkor jobb behúzni a féket még az elején, ha valamelyikük – netán mindkettőjük – szíve már foglalt, és nem szeretne bonyodalmakat szerelmi téren.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?