Huawei Watch GT 5 – ha igazán elegáns, és még annál is okosabb órára vágysz

2024. október 23.
A Huawei újonnan megjelent okosórája, a GT 5-ös modell már a megjelenésével rabul ejti az embert: a letisztult, mégis karakteres formájának, valamint a színek és anyagok tökéletes harmóniájának köszönhetően akár sportos, akár üzleti környezetben is tökéletesen megállja a helyét. Nekem leginkább az előbbi, azaz a sportos környezetben volt lehetőségem tesztelni - mutatom is a tapasztalataimat.
huawei watch gt 5 okosóra teszt

A Huawei Watch GT sorozat okosórái már régóta a piacon lévő legnépszerűbb modellek közé tartoznak. A legújabb Huawei Watch GT 5 a korábbiakhoz képest nemcsak dizájnban újult meg, de szenzortechnológiában és funkcionalitásban is szintet lépett.

Egy egészen előkelő megjelenésű, arany színű, milánói szíjas modellt volt lehetőségem kipróbálni. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez az óra annyira szépre és elegánsra sikeredett, hogy első ránézésre senki nem mondaná meg, hogy valójában egy digitális kütyüt viselek a csuklómon. De lássuk is, a megkapó külső mellett mi mindent tud nyújtani a Huawei Watch GT 5 okosórája!

Könnyed használat és kifinomult funkcionalitás

A Huawei Watch GT 5 kezelése rendkívül egyszerű: a menü navigációja logikus és könnyen érthető, az érintő képernyője pedig gyors és pontos, még nedves ujjakkal is. A forgatható és kattintható koronával kényelmesen végigpörgethetjük az alkalmazásokat, így az óra mindennapi használata senkinek nem fog problémát okozni.

Újdonságként a Huawei Watch GT 5 teljes QWERTY billentyűzetet is kínál, ami azt jelenti, hogy az órán keresztül válaszolni is tudunk a telefonunk bejövő üzeneteire. Ez a funkció azonba sajnos csak az Android-felhasználók számára elérhető, iOS-en jelenleg nem támogatott a használata.

A Huawei Watch GT 5 sportolásra lett tervezve

A Huawei Watch GT 5 sportolásra lett tervezve

Sportolásra tervezve

A Huawei Watch GT 5 a gyártó legújabb TruSense szenzortechnológiáját alkalmazza, amely különösen pontos és gyors egészségügyi méréseket biztosít. Ez azt jelenti, hogy például a pulzusmérés és a véroxigénszint figyelése is megbízhatóbb lett a korábbinál. 

Mivel eddig egy GT 4-es modellt használtam, most, a teszt időszak alatt a saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy valóban mennyit javult a GT 5 szenzortechnológiáját. Mivel heti négyszer edzem, már eddig is nagy hasznát tudtam venni a Huawei Watch GT korábbi modelljének. A korábbi órámmal azonban gyakran megesett, hogy intenzív edzés közben csak némi fázis késéssel tudta lekövetni a pulzusom változását. Magyarán előfordult, hogy még akkor is 90-es pulzust mutatott, amikor már nyilvánvalóan jóval 120 felett kellett járnia, és jó néhány (kb. 15) másodpercnek kellett eltelnie, hogy végre a kijelző is a valós számot mutassa.

A GT 5-nél ez a probléma nem áll fenn! Tökéletesen, bármiféle késedelem nélkül le tudja követni a pulzusom változását, és ezzel az edzésem végeztével is sokkal pontosabb képet tudok kapni a teljesítményemről. 

De az is egy fontos előrelépés, hogy ez az okosóra már kétfrekvenciás GPS technológiát használ, amely rendkívül pontos helymeghatározást tesz lehetővé. Biztosak lehetünk  benne, hogy az óra pontosan fogja rögzíteni a futásaink és bringázásaink útvonalát.

A Huawei Watch GT 5 akár sportos, akár üzleti környezetben is tökéletesen megállja a helyét

A Huawei Watch GT 5 akár sportos, akár üzleti környezetben is tökéletesen megállja a helyét

Mindent az egészségért

De nem csak sportolás közben lehet hasznos: a Huawei GT 5-nek az alváskövetése is igen figyelemreméltó. A Huawei új órája nemcsak az egyes alvásfázisokat tudja felismerni, de képes kiszűrni az alvás közben esetleg fellépő légzés-rendellenességeket is, és riaszt, ha bajt érzékel. (Ez az alkalmazásban az Alvási légzéstudatosság). Sőt, alvásunk elemzése alapján az óra később tippeket is ad számunkra arra vonatkozólag, hogy mit kellene tennünk, hogy kipihentebbé váljunk.

De az egészségesebb életmód kialakításában a Huawei Egészség+ előfizetés is segítségünkre lehet.  Az óra applikációjában elérhető előfizetés személyre szabott tanácsokkal, stresszoldó légzőgyakorlatokkal, valamint világszerte elismert edzők edzésprogramjaival támogathat bennünket a mindennapokban. 

Akkumulátor, ami tényleg sokáig bírja

A Huawei Watch GT 5 egyik legnagyobb erőssége az akkumulátor-élettartam. Intenzívebb használat mellett (például folyamatos pulzusméréssel és GPS használattal) is simán bírta 5-6 napig. Az okosóra töltése ráadásul szuper gyors és egyszerű: egy óra alatt 100 százalékosan feltöltődik a Huawei saját töltőjével, így soha nem kellett nélküle elindulnom otthonról.

Promóció