Leteszteltük: Huawei Watch GT4 okosóra, elegáns és mindentudó társ az edzésben

2023. december 01.
A megjelenése szépen kidolgozott és kifejezetten elegáns – ha nem tudnánk, hogy egy okoskütyüről van szó, könnyen összetéveszthetnénk egy klasszikus női órával. A letisztult külső mögött azonban a funkciók rendkívül széles skálája vár ránk. Kipróbáltuk a Huawei Watch GT4 okosórát.
Huawei Watch GT4 okosóra, elegáns és mindentudó társ az edzésben

Több mint egy éve már, hogy heti három alkalommal az edzőteremben izzadok, és bár a fejlődésem mostanra egyre látványosabbá vált, régóta kíváncsi voltam rá, hogy vajon mi minden történhet mindeközben a háttérben – magyarán hogyan alakul a teljesítményem, edzettségi állapotom vagy éppen az egészségem a rendszeres sport hatására. Rögtön felcsillant hát a szemem, amikor megtudtam, hogy két hétig lehetőségem lesz letesztelni a a Huawei új okosóráját, a GT4-et. Ám mielőtt elmesélném a személyes tapasztalataimat, lássuk, mit kell tudni erről az okoskütyüről.

Az óra megjelenése egészen lenyűgöző. Sokféle anyagban és színben kapható, nekem egy fehér bőrszíjas női modellt volt lehetőségem kipróbálni. A fehér szíjak egy hatalmas, kerek, csodaszép színekkel operáló AMOLED kijelzőt fognak közre. Már csak a megkapó külseje miatt is tökéletes ajándék lehet egy szerettünk számára karácsonyra – vagy akár magunkat is érdemes lehet meglepni vele.

Ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudjuk használni a Huawei Watch GT 4 funkcióit, szükségünk lesz a Huawei Egészség mobil appra, amit iOS vagy Android rendszert futtató telefonra is feltelepíthetünk. Ha ez megvan, lehetőségek egész tárháza nyílik ki előttünk, az óránkat ugyanis ízlésünk szerint testre szabhatjuk: be- és kikapcsolhatjuk a mobilunkról érkező különböző értesítéseket, és részletes rálátást kaphatunk az egészségügyi adatainkra. A Huawei Egészség alkalmazás kiválóan végzi a dolgát, átfogó információkat mutat, ráadásul még hasznos tanácsokat is ad az edzésünkkel és alvásunkal kapcsolatban.

Huawei Watch GT4 okosóra - Elegáns és mindentudó társ az edzésben

Indoljon az edzés!

Mit tud a Huawei Watch GT 4?

Röviden: mindent, amire egy egészségtudatos felhasználónak a mindennapokban szüksége lehet. Kicsit hosszabban: képes nyomon követni a lépéseinket, az edzéseinket, egész nap méri a pulzusunkat (folyamatosan), figyeli az aktív perceinket, méri a stressz-szintünket, a bőrhőmérsékletünket, számolja a kalóriákat, figyeli az alvásunkat… És még sorolhatnám, most tényleg csak a legfontosabbakat említettem.

A TruSleep 3.0 technológián alapuló alvásfigyelés pontos és nagyon részletes alváskövetést végez: nemcsak az egyes alvásfázisokat tudja felismerni, de képes kiszűrni az alvás közben esetleg fellépő légzés-rendellenességeket is, és riaszt, ha bajt érzékel. (Ez az alkalmazásban az Alvási légzéstudatosság). Sőt, az alvásunk elemzése alapján az óra később tippeket is ad számunkra arra vonatkozólag, hogy mit kellene tennünk, hogy kipihentebbé váljunk. 

Nem túlzás azt állítani, hogy a Huawei Watch GT 4 egy valódi sportguru: több mint 100 mozgástípust képes megkülönböztetni és mérni. Edzés közben természetesen figyeli a pulzust, a kalóriafelhasználást, ha pedig ez nem lenne elég, 10 percenként hangos információkat is ad a teljesítményünkről és aktuális állapotunkról. (Mivel nem számítottam rá, bevallom, első alkalommal a frászt hozta rám, amikor edzés közben egyszer csak megszólalt az órámból egy motiváló férfihang.) Az edzés után az alkalmazást megnyitva egy rendkívül részletest értékelést kapunk a többi között arról, mennyire terhelte meg a szervezetünket a mozgás, mennyi időre lesz szükségünk a regenerációhoz, de az app azt is kimutatja, hogy az adott mozgásformával milyen fejlődést értünk el az edzettségi állapotunkban.

Huawei Watch GT4 okosóra - Elegáns és mindentudó társ az edzésben

Első alkalommal a frászt hozta rám, mikor edzés közben egyszer csak megszólalt egy motiváló férfihang az órámból

Az óra egyik szuper hasznos funkciója, hogy különféle egészségügyi célokat is be lehet rajta állítani a saját igényeinknek megfelelően. Megadhatjuk például, hogy mennyi lépést szeretnénk egy nap alatt megtenni, mennyi vizet szeretnénk inni, hány órát szeretnénk állni… és így tovább.  Sőt, válogathatunk a már előre elkészített egészségügyi tervek közül is, attól függően, hogy például fogyni szeretnénk-e, vagy esetleg aktívabbá válni. A nap folyamán az óra folyamatosan ellenőriz bennünket, és emlékeztetőkkel figyelmeztet, ha valamelyik feladatnál elmaradásunk van. 

Ha elég hosszan viseljük (nagyjából 2 hét kell hozzá), a Huawei Watch GT 4 egészségügyi trendelemzést is végez. A két hét során mért értékek alapján a pulzusunkról, alvásunkról, stressz-szintünkről, vagy éppen az aktív életmódunkról is felállít egy tendenciát. Ez alapján könnyen átláthatóvá válik, ha valamelyik egészségügyi értékünkben pozitív esetleg negatív változás állt be.

Tapasztalatom a Huawei Watch GT 4-gyel

Mivel kifejezetten aktív életet élek, és próbálok minél egészségtudatosabb lenni, úgy éreztem, mintha ezt az órát pontosan nekem találták volna ki. A két hét során teljesen hozzám nőtt: minden reggelemet az aktuális alvási adataim kielemzésével kezdtem; a nap folyamán rendszeresen rá-rápillantottam – a tényleg óriási és nagyon színes – kijelzőre, hogy ellenőrizzem, miként változnak az egészségügyi adataim; az edzéseimben pedig rendkívül hasznos társsá vált. A segítségével sokkal jobban megértettem a testem működését, könnyebben értelmezni tudtam a jelzéseit.

Huawei Watch GT4 okosóra - Elegáns és mindentudó társ az edzésben

A segítségével sokkal jobban megértettem a testem működését, könnyebben értelmezni tudtam a jelzéseit

Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a Huawei Watch GT 4 rendkívül hosszú üzemidővel bír: leírása szerint egy töltéssel egy hetet is ki tud bírni. A tesztem során heti minimum három edzés, alvásfigyelés, értesítésfogadás, folyamatos pulzus-, stressz- és SpO2 mérés mellet is bírta a 7 napos üzemidőt, ami tényleg egy rendkívül jó eredmény.

További információkért az óráról kattints!

Promóció