Angyalhaj csoki otthon? Egyszerűbb és olcsóbb, mint gondolnád!

2025. július 15.
Fehér csokoládé, pisztáciakrém és török vattacukor találkozása egy luxuscsokiban – mutatjuk, hogyan készíthetsz angyalhaj csokit otthon, sütés nélkül, 45 perc alatt!
Rózsaszín angyalhaj csoki
  • A dubaji csoki már  múlté, új édességet kapott fel az internet: ez nem más, mint az angyalhaj csoki!
  • Az édesség neve a belsejében megbújó vattacukorra utal, amely töréskor látványosan kibomlik – úgy, mintha angyalhajszálak lennének.
  • Elmondjuk, hogyan tudsz te magad is angyalhaj csokit készíteni házilag.

Ha valami igazán különlegesre és dekadensre vágysz, próbáld ki az angyalhaj csokit, a legújabb őrületet.  A belga Tucho márka új luxuscsokiját, az Angel Hairt eredetileg csak néhány európai országba szállítják, és körülbelül 30 euróba kerül (nagyjából 12 ezer forint), ami egy tábla csokiért, valljuk be, talán kicsit sok pénz. De a jó hír: van egy nagyon egyszerű receptünk, aminek köszönhetően az angyalhaj csokit otthon te magad is simán elkészítheted – gyorsan, sütés nélkül, 45 perc alatt.

Mi is az az angyalhaj csoki?

A Tucho által megálmodott Angel Hair Chocolate Bar egy különleges fehér csoki, amely pisztáciakrémmel és török vattacukorral (pişmaniye) van töltve. A név az édesség belsejében megbújó vattacukorra utal, amely töréskor látványosan kibomlik – olyan, mintha angyalhajszálak hullanának ki a csokiból.

Ez a desszert kicsit hasonlít a sokak által imádott dubaji csokira, hiszen abban is pisztáciakrém rejlik egy réteg csokoládé alatt. A különbség viszont, hogy ott ropogós kataifi tészta van tejcsokiba burkolva, míg az Angel Hair verzióban fehér csoki és pihe-puha török vattacukor kapják a főszerepet.

Létezik néhány ízesített változat is – például málnás vagy gránátalmás –, ezekről a későbbiekben még szó lesz.

@catherine.desserts

Angel’s Hair Chocolate 👼 #dessert #chocolate #recipe #dubaichocolate #pistachio #dragonsbeard

♬ IS THIS LOVE – XG

Így készíts otthon angyalhaj csokit

Hozzávalók:

  • 2 csésze apróra tört fehér csokoládé
  • 5 csepp ételfesték (használj pirosat, hogy szép rózsaszín legyen)
  • 1 csésze török vattacukor (pişmaniye – akár többféle színben is)
  • ½ csésze pisztáciakrém

Elkészítése:

  1. Olvaszd meg a csokit: vízgőz fölött vagy mikróban 20 másodperces szakaszokban. Ha sima lett, keverd bele az ételfestéket, amíg megkapod a kívánt árnyalatot.
  2. Öntsd bele a formába: a színezett csoki felét öntsd egy csokitáblaformába úgy, hogy csak a falakat és az alját fedd be vele – ne legyen teljesen tele. Ezután mehet a fagyasztóba 15 percre.
  3. Töltsd meg: a megdermedt csokialapra helyezz laza rétegben vattacukrot, majd kanalazd rá a pisztáciakrémet.
  4. Fagyaszd újra: így, rétegezve tedd vissza a fagyasztóba 10 percre.
  5. Zárd le a csokit: öntsd rá a maradék fehér csokit úgy, hogy teljesen befedje a tölteléket. Tedd vissza még 15 percre a fagyasztóba.
  6. Vedd ki és csodáld meg: amikor teljesen megszilárdult, óvatosan vedd ki a formából. Készen is vagy!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Магазин для кондитера Ижевск (@biskvitshop_izhevsk) által megosztott bejegyzés

 

Mivel turbózhatod fel?

  • Díszítheted a tetejét málnaporral vagy gránátalmaszemekkel, ezek a Tucho-féle verziókban is megtalálhatók.
  • Ha nem szereted a fehér csokit, próbáld ki tej- vagy étcsokoládéval is.
  • Ünnepi hangulathoz szórhatsz a tetejére ehető aranyport vagy szárított rózsaszirmot.

Tárolási tipp

Hűtőben tárolva 5–6 napig tökéletesen friss marad, de jól záródó dobozban akár 1–2 hétig is eláll – ha egyáltalán marad belőle addigra!

Még több recept:

Fotó: Getty Images Forrás: Chocolates and Chai