Így készíts isteni táblás csokoládét házilag!

2023. május 07.
Édesszájúak figyelem! Ez a recept ötvözi az olvasztott csokoládét kedvenc nassolnivalóinkkal és az eredmény egyszerűen tökéletes. Mutatós, finom és bárki elkészítheti, mert kézügyességre nem lesz szükség.
Így készíts isteni táblás csokoládét házilag

Nulla kézügyességgel is pillanatok alatt összeállítható ez az impozáns házi csokoládé, aminek a látványánál csak az íze frankóbb. A csokoládé bark lényege, hogy a vékonyan elterített, olvasztott csokoládét megszórjuk különféle magokkal és aszalványokkal, de akár perecdarabkák vagy cukordrazsé is kerülhet rá. Érdemes harmonizáló ízeket használni, így például az édes aszalványt ajánlott liofilizált bogyós gyümölccsel vagy sós maggal párosítani. Akár ajándékba szánjuk, akár magunknak készítjük, érdemes nekiállni, mert új szintre emeli a csokimajszolást (ami, valljuk be, már önmagában sem egy rossz dolog)!

Így készíts isteni táblás csokoládét házilag

Így készíts isteni táblás csokoládét házilag

Tudod, mi az a liofilizálás?

A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az étcsokoládét felaprítjuk (ha nem pasztillát használunk), és egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. A sütőbe tesszük az egy rétegben elegyengetett étcsokit, ahol 30 másodperc alatt gyönyörűen megolvad.

Az olvadt étcsokoládéra pakoljuk a kockázott fehér csokoládét, és így is betesszük fél percre a sütőbe, hogy a fehér csoki is megolvadjon. A sütőből kivéve hurkapálcával vagy kés hegyével összekeverjük a kétféle csokit, így szép márványos mintázatot adva neki. 

Alaposan megszórjuk, majd darabokra törjük a csokoládét.

Alaposan megszórjuk, majd darabokra törjük a csokoládét

Az aszalványokat és a magvakat durvára aprítjuk, majd alaposan megszórjuk vele a csokoládét. 3-4 órára vagy akár egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé.

A kihűtött édességet kézzel rusztikusan darabokra törjük.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo