A botmixer nem csak a krémlevesek – és persze a bébiételek – készítése során tesz jó szolgálatot: isteni krémeket is kreálhatunk vele, amik talán a legjobb vendégváró ételek közé tartoznak. Többféle ízvilágot megcélozhatunk, viszonylag könnyen tudunk nagy mennyiséget előállítani, és nem utolsó sorban a gyönyörű színekkel nagyszerűen feldobják a buli kínálatát.
Az alábbi zöldborsós változat óriási kedvenc, többféle közönség körében is sikert aratott már. Fagyasztott zöldborsóból is nagyon finom lesz, de persze a tavasz közeledtével zsenge borsót is használhatunk hozzá. Kínálhatjuk grissinivel, tortilla chips-szel, de nagyszerű sült zöldségek vagy húsok kísérőjeként is.
Zöldborsós-feta sajtos mártogató
(6 főre)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2+2 ek olívaolaj
- 220 gramm zöldborsó
- 100 gramm fetasajt
- 2 púpos evőkanál tejföl
- 1 csipet só
- frissen őrölt bors
A fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőbe tesszük. Ráöntjünk 2 evőkanál olívaolajat.
A serpenyőt közepes lángra tesszük, és 1-2 percig kevergetjük benne a fokhagymát, amíg illatozni kezd.
Hozzáadjuk a zöldborsó-szemeket. Sózzuk, átkeverjük, majd lefedve puhára pároljuk, nagyjából 10 perc alatt.
Amikor a borsó megpuhult, átöntjük egy nagyobb tálba. Hozzámorzsoljuk a fetát, belekanalazzuk a tejfölt, hozzáöntjük a maradék 2 evőkanál olívaolajat, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Botmixerrel majdnem homogénre keverjük.