2018. február 22. | Füge Kata

Melengető pórékrémleves ropogós dióval

Megihletett a piacon a póréhagyma? Főzz belőle egészséges, melengető krémlevest dióval és sok olívaolajjal Futureater receptje alapján.

A februári piacon kevés az igazán inspiráló alapanyag, mindenki a tavaszi zöldek megjelenését várja. Azért találhatunk néhány rejtett kincset addig is, amíg ez a pillanat eljön: például vásároljunk be póréhagymából, és készítsünk belőle fantasztikusan ízletes krémlevest. Az egész művelet 20 perc alatt megvan, tálaláskor pedig csak a fantáziánk szab határt a kreativitásnak. Adhatjuk ízesített olívaolajakkal vagy különleges sóval, de akár megbolondíthatjuk egy kevés dióval is.

Pórékrémleves dióval
(2 főre)

  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 nagyobb burgonya
  • ½ l alaplé vagy víz (utóbbi esetben használjunk még egy fél leveskockát)
  • 1 tk vaj
  • A tálaláshoz dió és olívaolaj

Egy közepes lábasban mérsékelt lángon felolvasztjuk a kókuszolajat. Hozzáadjuk az apróra vágott fehérrépát és a vékonyan felszeletelt pórét (néhány darabot félreteszünk a tálaláshoz). Sózzuk, és 3-4 percig pároljuk.

Közben megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk a burgonyát, majd ezt is a lábasba tesszük. Hozzáöntjük az alaplevet (vagy a vizet és a leveskockát), majd mintegy 10-15 perc alatt puhára főzzük a burgonyát.

Amikor kész, botmixerrel pürésítjük, majd belekeverünk egy kevés vajat. Dióval, olívaolajjal és néhány szelet póréval díszítve tálaljuk.

Futureater

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Ezért muszáj kelbimbót enned egészség

Ezért muszáj kelbimbót enned