Idealistákból törtetők? Színházi bemutató

2019. április 08.
Kovács Dániel Ambrus rendezi a Neptun Brigád most készülő színházi előadását. A Benne vagy című darabot április 10-én mutatják be a Jurányi Inkubátorházban.

Dágvány, napjainkban. Lacibát megütötte a guta. Lánya, Szilvi próbálja tovább vinni a kis lábtörlőgyártó céget, Gépkezelő Tibivel kitermelni legalább a hitelre valót. Roland, „az ügyvezető” a roncs furgonnal teríti a környéken az árut. Aztán összefut Endrével, a kamaszkori haverral, aki megkínálja egy területfejlesztési bombaüzlettel. Roland, aki torkig van, benne van.

Az érvényesülés nem csak szakmai, még kevésbé emberi kiválóság kérdése. Mit kell megtennünk, mit kell tudnunk azon túl, hogy jól végezzük a dolgunkat? Milyen képességek kellenek ahhoz, hogy előbbre jussunk? Mikor lesznek az ábrándos kamaszokból cinikus középvezetők? Idealistákból törtetők? És mi lesz azokkal a szintén tehetségesekkel, rátermettekkel, akiknek nem sikerül? Mi legyen a szelídekkel? Mi legyen a tisztességesekkel?

Mit tehetünk, ha kiderül, az a személyiség, akinek ismerjük magunkat, nem kompatibilis azzal a közeggel, amiben működni kénytelen?

Bemutató: április 10. 19.00

További előadások: április 11. 19.00

Az előadás helyszíne: Jurányi Inkubátorház

Szereplők: Cégvezető Roland – Chován Gábor, Partner Endre – Jankovics Péter, Üzlettársa Szilvi – Messaoudi Emina, Akiagépmellettáll Tibi – Ficzere Béla