Mi már láttuk: Egy nő a sok közül

2019. március 07.
A negyvenkettedik széken ülő nő című monodráma kemény kérdéseket vet föl, és hasonló válaszokat is ad rájuk.

A Másik Produkció egy feltörekvő, és egyre népszerűbb színházi-művészeti társulat, melynek társalapítója Tallér Edina író-drámaíró. Az ő egyik művéből készült az előadás, mely egy fiatal, huszonéves nő sorsán keresztül azt mutatja be, a társadalom miért és milyen címkéket aggat egy nőre. Légy szép, jó, kedves, okos, erős, vidám, hibátlan és sikeres! Sportolj, legyen szép alakod, végezd jól és lelkiismeretesen a munkádat, törődj a barátaiddal, figyelj oda az étrendedre, gondoskodj a szüleidről. De hogyan képes ennyi elvárásnak megfelelni napjainkban egy nagyvárosi huszonéves lány? Milyen energiák, vágyak, érzések, hiedelmek mozgatják, honnan indul és hová jut el? És mi, többiek, mit veszünk ebből észre?

A Tarsoly Krisztina által megformált lány testképzavaros, ezért állandóan futni jár. Szereti a rendet. Tele van szorongásokkal. Szeretne párt találni magának. Próbál gondoskodni az egészségtelenül élő apjáról. A munkahelyén pedig az övé a 42. szék.

A negyvenkettedik széken ülő nő felkavaró és provokatív monológ erős mondatokkal, és még erősebb gondolatokkal, melyek még sokáig kavarogni fognak bennünk az előadás után is.

Bemutató: RS9 Színház, március 10. 19:30

A színház egyik korábbi darabjáról ITT olvashatsz!

Fotó: A-Team/Nyári