Mi már láttuk: Egy nő a sok közül

2019. március 07. |

A negyvenkettedik széken ülő nő című monodráma kemény kérdéseket vet föl, és hasonló válaszokat is ad rájuk.

A Másik Produkció egy feltörekvő, és egyre népszerűbb színházi-művészeti társulat, melynek társalapítója Tallér Edina író-drámaíró. Az ő egyik művéből készült az előadás, mely egy fiatal, huszonéves nő sorsán keresztül azt mutatja be, a társadalom miért és milyen címkéket aggat egy nőre. Légy szép, jó, kedves, okos, erős, vidám, hibátlan és sikeres! Sportolj, legyen szép alakod, végezd jól és lelkiismeretesen a munkádat, törődj a barátaiddal, figyelj oda az étrendedre, gondoskodj a szüleidről. De hogyan képes ennyi elvárásnak megfelelni napjainkban egy nagyvárosi huszonéves lány? Milyen energiák, vágyak, érzések, hiedelmek mozgatják, honnan indul és hová jut el? És mi, többiek, mit veszünk ebből észre?

A Tarsoly Krisztina által megformált lány testképzavaros, ezért állandóan futni jár. Szereti a rendet. Tele van szorongásokkal. Szeretne párt találni magának. Próbál gondoskodni az egészségtelenül élő apjáról. A munkahelyén pedig az övé a 42. szék.

A negyvenkettedik széken ülő nő felkavaró és provokatív monológ erős mondatokkal, és még erősebb gondolatokkal, melyek még sokáig kavarogni fognak bennünk az előadás után is.

Bemutató: RS9 Színház, március 10. 19:30

A színház egyik korábbi darabjáról ITT olvashatsz!

Fotó: A-Team/Nyári

 

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Irodalom az Akváriumban akvárium

Irodalom az Akváriumban

Új Bodies kiállítás nyílik az emberi test

Új Bodies kiállítás nyílik

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal divatfotós

„Nagyon kevés kompromisszumot kötöttem az évek során” – interjú Jean-François Lepage fotóssal