MCFD 2014 bemutatók: 1975, Bridget&Olivia, INQ Concept, LBL, Virag Kerenyi

2014. november 11.
A Marie Claire Fashion Days vasárnapi bemutatói is nagy sikernek örvendtek: következzen az 1975, a Bridget&Olivia, az INQ Concept, a LBL és Virag Kerenyi 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának összefoglalója.

A nagyfelbontású galériáért kattints a képekre!

1975

Györe Nikoletta és Kupi Szimonetta, az 1975 márka terveződuója szellős és lágy esésű anyagokkal, sötét színekkel és komfortos öltözékekkel képzelték el a nők 2015-ös tavaszi-nyári ruhatárát. A kollekció tele volt maxiruhákkal és könnyű dzsekikkel, amik nagy sikert arattak a Marie Claire Fashion Days nézői között.

 

Bridget&Olivia

A fülledt sivatagi hangulatot, a forróságot és a Thelma és Louise című filmet idézi meg a márka legújabb kollekciója, ahol a világos árnyalatok uralták a kifutót. A ruhákat a rájuk nyomtatott tájképek, printek tették még különlegesebbé – külön öröm, hogy nemcsak a nőkre, hanem a férfiakra is gondoltak tervezés közben.

 

INQ Concept

A nosztalgikus hangulatot idéző kollekció a fehér, a kék és a legkülönbözőbb pasztellszínek sokaságát használta fel a tavaszi-nyári ruhák megálmodása közben. A bemutató letiszult darabokkal kezdődött, majd egyre kombináltabb változatokat láthattunk: a sokzsebes, aprólékos megoldások éppolyan szerethetőek voltak, mint a nude színek együttes anyagkombinációi.

 

LBL

Idén is kiemelkedő tehetségű magyar dizájnerek tervezték meg az S. Hegyi Lucia vezetésével életre kelt kollekciót, amihez a 2015-ös tavaszi-nyári szezonban India sokszínűségéből nyertek inspirációt. A lágy esésű szoknyák és a csinos felsők pasztellárnyalatokban pompáztak, amik remekül beilleszthetők a városi hölgyek nyári ruhatárába.

 

Virag Kerenyi

A tervezőnő merész, domináns kollekciót mutatott be, mely egyedülálló a magyar divatvilágban: a különböző textúrák összemixelése, a fémes és a szőrmés felületek remekül kiegészítették egymást. A partiruhák és az erős színnel rendelkező, gyönyörű táskák az összes jelen lévő  szívét rabul ejtették.

Fotó: Nagy Attila