Gondolatok a londoni Steven Tai-bemutatóról

2017. november 06.
Csalár Bence szubjektív élménybeszámolója következik.

A mostanában egyre inkább kiszámíthatatlan és hűvösebb időjárás nem feltétlenül rossz dolog, ugyanakkor kétségtelenül sokkal jobb mindezt az otthon melegében élvezni – az ablakon keresztül. Ha mindez nem lenne elég, akkor még mindig ott vannak az emlékeink, melyek egy kis felmelegedést hozhatnak magukkal, akár a London Fashion Week legutóbbi szezonja, ahol már a következő tavasz-nyári szezonra készült mindenki.

Most is egy ilyen kollekciót, bemutatót és egyben emléket osztok meg veletek, mely még szeptember végén esett meg velem Londonban, mégpedig a Steven Tai bemutatón, melyet minden divathéten izgatottan várok.

Az “Anywhere but Here” névre keresztelt kollekció folytatja a designer korábbi ún. nerdy-chic stílusát. A kreációkon nagyon kellemes nyári tónusokat fedezhetünk fel, többek között a selyem részeken látható nyomatok formájában. A Tai-féle nőideál egy kicsit lazább lett az elmúlt koncepciókhoz képest, hiszen a sokszor már-már – pozitív értelemben vett – könyvmoly hatását keltő múzsa “kilátogatott” a strandra és mindezt csupa olyan szerelésben, amire sokaknak fog fájni a foguk 2018 tavaszán.


A kreációkon megfigyelhető csíkozások, hajtások, valamint apróbb hímzett karakterek különös játékosságot kölcsönöztek a ruháknak. A látvány fokozásához pedig két dolog is hozzájárult.

A remek kiegészítők reflektáltak a tengerparti stílus meghatározó jegyeire, miközben a díszlet egyszerre reprezenálta a természetet, valamint a designer alkotói stílusának olykor szigorúbb megközelítését. Így születnek a látványos kontrasztok és alakul ki mindezek ellenére a tökéletes összhang!

Fotók: Hennel Mariann