Ajándéktippek kisgyerekeknek, magyar manufaktúráktól

2017. december 19.
Last minute gyerekajándék-tippjeinkkel zárjuk a karácsonyi ajándékválasztós cikksorozatunkat. Jöjjenek a cuki, de minőségi magyar termékek a legkisebbeknek – nem csak karácsonyra!

Ha unjuk a plázákban való rohangálást, és a természetes, minőségi anyagok és magyar termékek vásárlását támogatnánk, a következő három magyar manufaktúra lehet a segítségünkre.

1.  B!MBA, a dizájner játékok otthona

A B!MBA egy  kicsi „manufaktúra”, ahol egyedi tervezésű, kézzel készült, készségfejlesztő dizájnerjátékok és egyéb kiegészítők születnek, elsősorban gyerekeknek. Minden termék a márka műhelyében készül, kézi szitanyomással, kis szériában. Ráadásul a nyomott felületű termékeikhez kizárólag a saját stúdióban gyártott, saját tervezésű textiljeiket használják, hogy maximálisan egyedi és minőségi termékek születhessenek.

A fekete-fehér kontrasztok, helyenként tiszta színek, íves és egyenes vonalak váltakozása és a karakteres állatfigurák alkalmazása együttesen adják a márka jellegzetes stílusjegyeit, melyek kifejezetten hasznosak a babák fejlődése szempontjából is. Na és persze a karácsonyfa alatt is megállják a helyüket…

 

Több mint plüssjáték: Mummu Handy Toys

Szatmáry Nóra 7 éve készít játékokat, de a Mummu műhely nem csupán a plüssjátékok készítéséről szól. A Mummu-világban minden figurának megvan a saját meséje, melyek közül jó párat már le is jegyeztek. De ezeknél a meséknél talán még fontosabbak a márka számára azok a történetek, melyeket mi, felnőttek hagyunk egymásban és a körülöttünk élő gyerekekben. Sok-sok még el nem mesélt, titkos történet tartozik a játékokhoz, melyektől egy kicsit több kedvesség, személyesség, magabiztosság és segítőkészség lehet a világban. El sem tudunk képzelni karácsonykor ennél nagyobb ajándékot!

A márka egyik védjegye a Nagyfejű Maci, melyet számtalan változatban készítenek. A macik a sokféleség megtestesítői, ki lehet velük fejezni a szeretetet, szerelmet, törődést, hálát és vigasztalni is lehet vele. A plüssök között találunk még nyuszit is, akinek szintén saját története van: ősi művész családból származik, amire roppant büszke is. Kifinomult, művelt, a művészetekben jártas Mummu, aki szereti, ha ezt mások is észreveszik.

Egy másik mesebeli terméksorozata az utazó babaház, ami a szülők és gyerekek kedvence is: a gyerekek imádnak mindenféle zsebekben kutatni, babaházakba életet képzelni. Ezekhez a mobil babaházakhoz pedig elég egy zsebkendőnyi szabad felület, és máris indulhat a játék, így hosszú időre leköti a gyerekeket utazás vagy a kellemetlen várótermi órák alatt.

3. Magyar márka a nemzetközi piacon – Anuka

A magyar tervező csapat, az Anuka megálmodói mára már kinőtték az országhatárainkat, és világszerte népszerűek a felnőttek és kisgyerekek körében egyaránt. A gyerekdesign tárgyakat, soft kisbútorokat gyártó márka a gyerkőcök szobáiba modern mesevilágot varázsol, mely a manufaktúra filozófiáját is tükrözi. A tervezőbrigád, Óvári Andrea, Bieder Anikó és Gelsei Balázs a termékek megalkotásánál a gyermekszobák egész életünkön át meghatározó hangulatát veszik alapul, melyhez a humort és a felhőtlenséget is társítják, hogy a gyerekszoba tényleg az álmodozás, a korlátok nélküli alkotás és a béke szigete lehessen.

Tárgyaik letisztult darabok, melyeket jól kiegészítik egyedi grafikájú állatfiguráik. Karácsonyra a legnépszerűbb termékeik közül választottunk hármat: a NUk majom párnát, a fekete cube fotelt, és az ultracuki rózsaszín kukacos puffot.

Nem tudod mit adj karácsonyra?

Szuper ajándékötletek szépségőrülteknekgasztrorajongóknak, férfiaknak, cukiságok rajongóinak, hazai manufaktúrák szerelmeseinek.