Ajándéktippek kisgyerekeknek, magyar manufaktúráktól

2017. december 19. |

Last minute gyerekajándék-tippjeinkkel zárjuk a karácsonyi ajándékválasztós cikksorozatunkat. Jöjjenek a cuki, de minőségi magyar termékek a legkisebbeknek – nem csak karácsonyra!

Ha unjuk a plázákban való rohangálást, és a természetes, minőségi anyagok és magyar termékek vásárlását támogatnánk, a következő három magyar manufaktúra lehet a segítségünkre.

1.  B!MBA, a dizájner játékok otthona

A B!MBA egy  kicsi “manufaktúra”, ahol egyedi tervezésű, kézzel készült, készségfejlesztő dizájnerjátékok és egyéb kiegészítők születnek, elsősorban gyerekeknek. Minden termék a márka műhelyében készül, kézi szitanyomással, kis szériában. Ráadásul a nyomott felületű termékeikhez kizárólag a saját stúdióban gyártott, saját tervezésű textiljeiket használják, hogy maximálisan egyedi és minőségi termékek születhessenek.

A fekete-fehér kontrasztok, helyenként tiszta színek, íves és egyenes vonalak váltakozása és a karakteres állatfigurák alkalmazása együttesen adják a márka jellegzetes stílusjegyeit, melyek kifejezetten hasznosak a babák fejlődése szempontjából is. Na és persze a karácsonyfa alatt is megállják a helyüket…

 

Több mint plüssjáték: Mummu Handy Toys

Szatmáry Nóra 7 éve készít játékokat, de a Mummu műhely nem csupán a plüssjátékok készítéséről szól. A Mummu-világban minden figurának megvan a saját meséje, melyek közül jó párat már le is jegyeztek. De ezeknél a meséknél talán még fontosabbak a márka számára azok a történetek, melyeket mi, felnőttek hagyunk egymásban és a körülöttünk élő gyerekekben. Sok-sok még el nem mesélt, titkos történet tartozik a játékokhoz, melyektől egy kicsit több kedvesség, személyesség, magabiztosság és segítőkészség lehet a világban. El sem tudunk képzelni karácsonykor ennél nagyobb ajándékot!

A márka egyik védjegye a Nagyfejű Maci, melyet számtalan változatban készítenek. A macik a sokféleség megtestesítői, ki lehet velük fejezni a szeretetet, szerelmet, törődést, hálát és vigasztalni is lehet vele. A plüssök között találunk még nyuszit is, akinek szintén saját története van: ősi művész családból származik, amire roppant büszke is. Kifinomult, művelt, a művészetekben jártas Mummu, aki szereti, ha ezt mások is észreveszik.

Egy másik mesebeli terméksorozata az utazó babaház, ami a szülők és gyerekek kedvence is: a gyerekek imádnak mindenféle zsebekben kutatni, babaházakba életet képzelni. Ezekhez a mobil babaházakhoz pedig elég egy zsebkendőnyi szabad felület, és máris indulhat a játék, így hosszú időre leköti a gyerekeket utazás vagy a kellemetlen várótermi órák alatt.

3. Magyar márka a nemzetközi piacon – Anuka

A magyar tervező csapat, az Anuka megálmodói mára már kinőtték az országhatárainkat, és világszerte népszerűek a felnőttek és kisgyerekek körében egyaránt. A gyerekdesign tárgyakat, soft kisbútorokat gyártó márka a gyerkőcök szobáiba modern mesevilágot varázsol, mely a manufaktúra filozófiáját is tükrözi. A tervezőbrigád, Óvári Andrea, Bieder Anikó és Gelsei Balázs a termékek megalkotásánál a gyermekszobák egész életünkön át meghatározó hangulatát veszik alapul, melyhez a humort és a felhőtlenséget is társítják, hogy a gyerekszoba tényleg az álmodozás, a korlátok nélküli alkotás és a béke szigete lehessen.

Tárgyaik letisztult darabok, melyeket jól kiegészítik egyedi grafikájú állatfiguráik. Karácsonyra a legnépszerűbb termékeik közül választottunk hármat: a NUk majom párnát, a fekete cube fotelt, és az ultracuki rózsaszín kukacos puffot.

Nem tudod mit adj karácsonyra?

Szuper ajándékötletek szépségőrülteknekgasztrorajongóknak, férfiaknak, cukiságok rajongóinak, hazai manufaktúrák szerelmeseinek.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Tényleg okosabbak lesznek a gyerekek a klasszikus zenétől? gyerekek

Tényleg okosabbak lesznek a gyerekek a klasszikus zenétől?