ÖKO: mutatjuk a legmenőbb táskákat csomagolásmentes bevásárláshoz

2018. április 24.
A műanyag, eldobható csomagolás visszautasítása az egyik első és legkevesebb erőfeszítést igénylő lépés az ökotudatosítás terén. Ki mondta, hogy a zöldebb életszemlélet nem lehet divatos is? Mutatjuk a legszemrevalóbb alternatívákat bevásárláshoz.

Japán kendertáskák

A natúr színű, kenderből fonott táskák terhelhetősége igen magas, így egy kiadós piacozáshoz is remekül használhatóak, ráadásul még az outfitünket is feldobhatja egy-egy szemrevaló darab.

Piacozós kosarak

A retró, anyukáink idejében trendi piacozós kosarak megújult formában, de ma is egyre inkább visszajönnek a divatba. Na és persze azért is imádjuk őket, mert rengeteg minden fér beléjük, így egy komolyabb zöldség- és gyümölcsvásárlás vagy kenyérbeszerzés alkalmával mindenképpen érdemes magunkkal vinni egyet-egyet.

Hálós táskák

Ezek a szupermenő hálós táskák nagyszerűen használhatóak például zöldség és gyümölcs szállításához és szellős anyaguk miatt akár otthoni tároláshoz is alkalmasak.  Extra tipp: ha szupermarketben szereznénk be a vitamindús alapanyagokat, és magunknak kell lemérni őket, akkor műanyag zacskó helyett erre is ragaszthatjuk a vonalkódot.

Vászonzsákok

Ezek a cuki vászonzsákok pékárukhoz, kimérős gabonákhoz, magvakhoz, aszalványokhoz remekül passzolnak. Ráadásul mosógépbe dobva pikk-pakk tisztíthatóak is amellett, hogy sokkal esztétikusabbak mint a műanyag társai.

+1 Marie Claire-hez kapható TOMS táska

A jelenlegi Marie Clairehez kapható TOMS táska nem csak a designja miatt szuper, de bevásárlás során is jó szolgálatot tehet. A terhelhető darabokba még akár egy kenyeret is elbújtathatunk, de már akkor is fontos lépést teszünk a Földünk védelme érdekében, ha a legközelebbi szupermarketes bevásárlás alkalmával a nagy műanyag táska helyett ebben visszük haza a szerzeményeket.

Sőt, akár ruhavásárláskor is visszautasíthatjuk a többnyire egyszer használatos műanyag és papírzacskókat, ha nálunk van egy extra lenvászon darab.