2018. április 13. | marieclaire.hu

3 otthoni ökorecept a napszítta hajért

Mutatjuk az alternatívákat azoknak, akik a tengerparti, világos haj szerelmesei, de mégsem szeretnék erős kemikáliákkal roncsolni a hajuk szerkezetét. 

Kamilla

Nem csak a jó éjt-teánk legfőbb alapanyaga lehet a kamilla! Az ökorajongók legnagyobb örömére a hajunk világosításához is hatékony lehet ez a gyógynövény. Főzzünk le 1-2 csésze, erős kamilla teát, hagyjuk kihűlni, majd hajmosás előtt vigyük fel a hajunkra, és üljünk ki a napfényre. Amíg a hajunk megszárad, a kamilla is megteszi világosító hatását. Ezután mossunk hajat a hagyományos módon, sampon és balzsam használatával.

Citrom

Az egyik tradicionális világosító szer, a citrom haj ügyben is a segítségünkre lehet, hiszen talán ez az egyik leghatékonyabb fegyver, ha a napszítta hatás a tét. Hajmosás után akár citromolajas, akár citromleves vízzel csak simán öblítsük le a hajunkat. Ha fényesítenénk is a hajunk szerkezetén, akkor citrom helyett almaecetes vízzel öblítsünk. (Fél pohár nyers almaecethez fél pohár desztillált vizet adjunk.)

Tengeri só

A tenger közelében a hajunk kivilágosodik – ezt a szuper beauty hacket pedig imitálhatjuk a fürdőszobánkban is. Egy kanál tengeri sót keverjünk el fél pohár meleg vízben, majd 20 percre hagyjuk a hajunkon a keveréket a beach look-ért. Imádjuk!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Három limitált szériás tavaszi szépségkedvenc smink

Három limitált szériás tavaszi szépségkedvenc

Vöröspandákon is segít az új szenes arcszappan body shop

Vöröspandákon is segít az új szenes arcszappan