3 otthoni ökorecept a napszítta hajért

2018. április 13.
Mutatjuk az alternatívákat azoknak, akik a tengerparti, világos haj szerelmesei, de mégsem szeretnék erős kemikáliákkal roncsolni a hajuk szerkezetét. 

Kamilla

Nem csak a jó éjt-teánk legfőbb alapanyaga lehet a kamilla! Az ökorajongók legnagyobb örömére a hajunk világosításához is hatékony lehet ez a gyógynövény. Főzzünk le 1-2 csésze, erős kamilla teát, hagyjuk kihűlni, majd hajmosás előtt vigyük fel a hajunkra, és üljünk ki a napfényre. Amíg a hajunk megszárad, a kamilla is megteszi világosító hatását. Ezután mossunk hajat a hagyományos módon, sampon és balzsam használatával.

Citrom

Az egyik tradicionális világosító szer, a citrom haj ügyben is a segítségünkre lehet, hiszen talán ez az egyik leghatékonyabb fegyver, ha a napszítta hatás a tét. Hajmosás után akár citromolajas, akár citromleves vízzel csak simán öblítsük le a hajunkat. Ha fényesítenénk is a hajunk szerkezetén, akkor citrom helyett almaecetes vízzel öblítsünk. (Fél pohár nyers almaecethez fél pohár desztillált vizet adjunk.)

Tengeri só

A tenger közelében a hajunk kivilágosodik – ezt a szuper beauty hacket pedig imitálhatjuk a fürdőszobánkban is. Egy kanál tengeri sót keverjünk el fél pohár meleg vízben, majd 20 percre hagyjuk a hajunkon a keveréket a beach look-ért. Imádjuk!