V4 divattervezők mutatkoznak be Rómában

2018. április 29.

A Concreta.Festamoda divatesemény célja, hogy bemutassa a feltörekvő közép-európai ruha- és kiegészítő tervezők munkásságát Rómában, valamint lehetőséget adjon a párbeszédre a V4 divatszereplők és az olasz vásárlók, dizájnérzékeny közönség közt. Az eseménynek a Római Magyar Akadémia impozáns barokk palotája ad otthont május 3-án.

Az UrbsArt Fesztivál

A rendezvény az április 20-tól május 6-ig zajló UrbsArt Fesztivál keretein belül zajlik, melynek programjai a konkrét költészet műfajához kapcsolódnak. Az UrbsArt Fesztiválon kiállítások, koncertek, felolvasások, kiadói bemutatkozások, street art jam segít élővé tenni a vizuális kulturális hagyományt, főként olasz és közép-európai résztvevők segítségével.

A Concreta.Festamoda csúcspontja egy izgalmas divatprezentáció, melyen magyar, lengyel, szlovák, cseh divattervezők aktuális munkáit, valamint a dizájnerek sajátos vizuális és zenei világát is megismerhetik a látogatók.

Ezt megelőzően magyar kiegészítőtervezők kreáció válnak láthatóvá egy sajátos kiállítás keretein belül; a programon bemutatkozik többek közt a Faludi G, Alma Abonyi, eVe by Eva Remenyi, Gabriella Veszprémi, Delacier, Linda Sieto, Berecz Vanda, Vidó Nóri és a Mandragora is.

Tomcsányi Rómában

A divatprezentáción Magyarországot Tomcsányi Dóri képviseli. Dóri tavaszi-nyári kollekciója a sportos, szexi irányvonalat ötvözi a szolid eszképizmus ideájával, melyben a lezser elegancia az urbánus hétköznapok részévé válik. A poszt-szocialista Magyarország életstílusából inspirálódó, játékos és humoros eszközökkel is operáló, a vintage esztétika jegyében alkotó tervezőnő ezúttal a tenisz világából merített ihletet, mely a szabásvonalakban, a színvilágban és a printekben is visszaköszön letisztult, minimalista megoldásokkal.

 

A Római Magyar Akadémia

Az Accademia d’Ungheria a Balassi Intézet tudományos-kulturális intézete Rómában, konferenciák, tudományos programok székhelye. Az épület rendelkezik egy három szalonból és egy rendezvényteremből álló reprezentációs szinttel, mely a program konkrét helyszínét fogja adni. A prezentáció után egy networking est keretében after party veszi kezdetét az RMA díszudvarában. Az esemény háziasszonya Novodomszky Éva.

Facebook esemény: ITT