Üvegdarabok az óceánból?! – DORYVISY OCEAN GLASS kapszulakollekció

2018. augusztus 03.
Napsütés, pálmafák, homokos tengerpart és kristálytiszta víz... Ez az, amire az irodában ülve a legtöbben vágyunk. Aztán ha végre eljön a nyaralás ideje, nem mindig azt kapjuk, amire számítunk. Az Instagram, a Pinterest és az utazási irodák lenyűgöző fotói sajnos sokszor nem a valóságot tükrözik, ami általában már csak akkor derül ki, mikor megérkezünk a várva várt nyaralás helyszínére. Ha előfordult már veled, hogy a tengerpartra érve üres sörösüvegek, eldobált szemét és cigarettacsikkek fogadtak, akkor tudod miről beszélek. A DORIVISY márka legújabb kollekciója a természetvédelemre, illetve az óceánok és partok tisztántartásának fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Néhány hetet Budapesten töltöttem, ahonnan nemrég érkeztem vissza Párizsba. A hazalátogatás alatt, ismét tehetséges tervezőkkel találkozhattam. Köztük volt Dóri is, a DORIVISY márka tulajdonosa, akit új kapszulakollekciója megalkotása során, az óceánok szeretete és a környezetvédelem iránti elkötelezettség inspirált.

Az OCEAN GLASS széria kézzel készült 14 karátos aranygyűrűkből áll, amikbe az ötvösművész olyan üvegdarabokat foglalt, melyeket az óceánok hullámai formáltak egyedivé, majd mostak partra. A természet ereje, az eldobált szemétből, számtalan színben tündöklő „kincset” hozott létre, amik végül ékszerként születtek újjá Dóri kezei alatt.

Nincs két egyforma üvegdarab: mindegyik más-más alakú, méretű, illetve a kék és a zöld eltérő árnyalataiban ragyog. A gyűrűk sárga, fehér és rozéarany verzióban is elérhetők, így bárki könnyedén megtalálhatja a hozzá legjobban passzoló ékszereket. Az OCEAN GLASS kollekció darabjainak megvásárlásával, pedig nem csak egyedi és stílusos lehetsz, hanem ténylegesen tehetsz valamit a környezetünkért. Az ékszerek árának ugyanis jelentős része egyenesen természetvédelmi célokra megy, ezzel támogatva egy tisztább bolygó létrejöttét. Plusz pont továbbá, hogy a kollekció csomagolása 100%-ban megújuló energiával gyártott papírból készült, amely 30%-ban lakossági hulladékot és 30%-ban szőlőből kinyert bioterméket tartalmaz.

Személy szerint, hozzám az olyan művészi, kreatív és kereskedelmi projektek állnak közel, amik valamilyen fontos társadalmi problémára igyekeznek felhívni a figyelmet. Az OCEAN GLASS kollekció üzenete mellett pedig nem lehet elmenni: aktuális és égető kérdéseket vet fel, amivel így vagy úgy, de mindenkinek foglalkoznia kell. Közös érdekünk, hogy tiszta és élhető környezet vegyen körül minket, és nem csak azért, mert zavaró a tengerparti szemét nyaralás közben…

A DORIVISY márka hivatalos honlapja: ITT!

Socail Media:​ Facebook és Instagram

Az ékszerek személyesen is megtekinthetőek a Punch Store-ban (Paulay Ede utca 15.) és a wonderlab-ban (Veres Pálné utca 3.).

A cikkben szereplő fotókat készítette: Glódi Balázs.

Jewellery Page