Megjelent a szeptemberi Marie Claire

2018. augusztus 09.
Ha szeptember, akkor divat- és szépségtrendek, az őszi divat kulcsdarabjait mind megtaláljátok ebben a lapszámban. A címlapon Lily James, a Mamma Mia! sztárja.

Lily James eddig leginkább a Downton Abbey sorozat rajongói számára volt ismerős, de idén nyártól már inkább a Mamma Mia! folytatása fonódik össze a nevével. Nem kisebb feladatot kapott, mint hogy Meryl Streep karakterének fiatalkori énjét játssza el.

A hazai sztárinterjút Beck Zoltánnal, a 30Y zenekar frontemberével készítettük. Zoltán a Pécsi Tudományegyetem romológia tanszékén adjunktus, előfordul, hogy a tanítványait viszontlátja a koncertjein, többek között erről is beszélt az interjúban.

Önbizalom a focipályáról című cikkünkben azt az indiai szervezetet mutatjuk be, amely a helyi kislányok boldog, nyugodt jövőjének a zálogát a fociedzésekben látja. A módszerük úgy tűnik, hogy működik: a labdát rúgó több száz lány napról napra magabiztosabb, és már azt is el tudják képzelni, hogy nemet mondanak, ha szándékuk ellenére férjhez akarják őket adni.

A slow életmód sokunkat foglalkoztat, de kevés olyan embert ismerünk, akik valóban megvalósították, hogy jóval lassabban, visszavonultabban élnek, mint ahogy azt 2018-ban megszoktuk. Egy Balaton-felvidékre költözött művészházaspár, egy lelassult világutazó és egy családanya mesélt arról, milyenek a rohanás nélküli hétköznapok.

Viszlát plasztik címmel Molnár Anikó divatszerkesztőnk írt cikket arról, hogy kipróbálta, milyen egy hétig műanyag nélkül élni. A kezdeti lépések nehezek, de örömtelik is voltak, Anikó folytatja is ezt az utat.

Hagyományosan a szeptemberi számban mutatjuk be a legújabb divat- és szépségtrendeket. A sárga az új fekete – a kikericstől a mézárnyalatig bármi jöhet. Még mindig menő a melegítőfelső, a neon színek, a fényes anyagok és divatos lesz a rétegek halmozása is.

Az őszi-téli szépségtrendek világában Páll Adrienn, a Newschool of Makeup vezető oktatója kalauzol el. Bőven találunk majd fagyiszíneket, csillámokat és felragasztható flittereket a szépségtermékek polcain, a rúzsok terén pedig a textúrák sokasága jellemző, a szupermattól az extrán csillogó rúzsokig minden belefér ebbe a szezonba.

Utazás rovatunkban Andalúziát fedezzük fel. Aki egyszer eljut oda, nehéz szívvel áll tovább, elvarázsolják a történelmi díszletek, és pillanatok alatt átragad rá a helyiek jókedve.

Szeptemberi lapszámunk – a normál méretű példányok – Inglot szemhéjpúderrel kapható.