Újrahasznosított kasmír és poliészter az ősz slágere

2018. szeptember 19.
Egy 1500-as évekbeli faliszőnyeg elveszett darabja ihlette a 2018-as őszi-téli Conscious Exclusive kollekciót. A tervezőcsapat ötvözte a kollekcióban az elveszett történelmi tárgyak életútját, a fenntartható anyagok legújabb innovációival. Az újrahasznosított kasmír és bársony, mely újrahasznosított poliészterből készült egy olyan kollekcióban debütál, ahol a hangsúlyt a drámai, mégis romantikus sziluettekre helyezték, mindezt pedig modern köntösbe bújtatták.

“Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a H&M életében most először egy őszi-téli Conscious Exclusive kollekciót is bemutathatunk. Minden azzal kezdődött, hogy szerettünk volna egy olyan, minden nő gardróbjában kulcsdarabnak számító kabátot tervezni, amely újrahasznosított anyagokból készül és egyaránt alkalmas különleges eseményekre és a mindennapi viseletre. Ebből nőtte aztán ki magát a teljes kollekció, amelyet történelmi tárgyak életútja és a modern design érzékenysége inspirált” – mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója.

“Az újrahasznosított anyagok csodálatos választéka található meg ebben a kollekcióban, mint például az újrahasznosított kasmír, az újrahasznosított poliészterből készült “új bársony”, illetve az előző kollekcióból megmaradt ECONYL®. A minőség és az anyaghasználat nem csak a dizájnt egészíti ki, hanem kiemeli az újrahasznosított anyagok területén elért innovációkat is, amelyben a H&M is nagy szerepet játszik.  A bársony esetében például évekbe telt a fejlesztés, hogy olyan magas minőségű anyagot hozzunk létre, amelyre mi is büszkék lehetünk” – mondta Cecilia Brännsten, a H&M-csoport környezetvédelmi és fenntarthatósági menedzsere.

A gyönyörűen megalkotott női ruhákat, fehérneműket, cipőket és kiegészítőket, melyeknek minden darabja kifinomult, nőies és modern is egyben, egyaránt lehet viselni a parti szezonban, de akár a lazább napokon is.

A kollekció kulcsdarabjai között szerepel a derékig felsliccelt földig érő fekete kabát, túlméretezett gallérral, amely újrahasznosított gyapjúkeverékből készült, egy flitteres virágmintás kabát, amely újrahasznosított PET palackokból készült, illetve a hosszú, mintás ruha bő ujjakkal, mély V-kivágással a hátán, amely 100%-ig organikus selyemből készült. Ezek a darabok biztosan magukra vonzzák majd a tekinteteket.  A kollekció színpalettája fekete, piszkos fehér, mályva, mustársárga, kék és szürke színekből áll. A kiegészítőkön belül a fülbevalók újrahasznosított műanyagból, a zoknicsizma újrahasznosított poliészterből, a szalagpántos magassarkú újrahasznosított poliészterből és TENCEL™-ből, a nagy mintás sál rojtokkal pedig TENCEL™ keverékből készült.

Az őszi-téli Conscious Exclusive kollekció szeptember 27-től kizárólag online, a hm.com oldalon lesz elérhető.