Máltán mesél a titkairól egy magyar divatmárka

2018. november 03.
Lukács Gabriella, a táskákat és kiegészítőket kínáló GABE brand alapítója egyedüli magyar tervezőként vesz részt egy izgalmas máltai kulturális és divateseményen.

Lukács Gabriella budapesti tervező 2009-ben kezdte meg kézműves termékei gyártását, majd forgalmazását GABE márkanév alatt. Gabriella 2 évvel ezelőtt Máltára költözött és ott folytatja a termékek tervezését ill. kivitelezését.

Legújabb kollekcióját Málta árnyalatai ihlették. A tenger színe, a nyár varázsa, a csodálatos építészet és a híres máltai kapukilincsek. A termékcsalád elsősorban táskákból, kis bőrárukból és kiegészítőkből áll. A tervezés során kiemelt figyelmet kapnak a környezetbarát anyagok.

Az Allura Trailt, a Valletta Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatot egyik eseményét valójában egy kellemes gyalogtúraként képzelhetjük el. Több helyszínen zajlik, művészek nyitják meg stúdióikat, több mint ötven alkotóval találkozhatunk munka közben, fedezhetjük fel a műhelyek féltve őrzött titkaikat.

Magyar alkotóként GABE – Lukács Gabriella vesz részt az eseményen, saját tervezésű táskáival. Bemutatja a táskakészítés folyamatát, rajzokat, mintákat valamint néhány varrási technikát is megfigyelhetnek az érdeklődők.

A tervek szerint Gabriella máltai kézművesekkel együttműködve hamarosan egy környezetbarát kollekción kezd dolgozni, amelynek darabjaihoz már a közeljövőben hozzájuthatunk.

További érdekes infók a GABE, illetve az Allura Trail oldalán.