MCFD2018: VIRAG KERENYI, CAKÓ, INQ CONCEPT, RICHARD ALEXANDER

2018. november 08.
Ébenfeketék, meleg barnák és tarka virágözön: a 10. Marie Claire Fashion Days-en minden stílus kedvelője megtalálhatta a szívéhez közel állót.

VIRAG KERENYI

Kerényi Virág a 2019-es tavaszi-nyári kollekciójához merőben új koncepciót választott: az összes, nem hordott ruhadarabját és régi anyagait szedte elő, és ezek adták a kollekció alapját, persze, ahogy tavaly is, igen látványosan tette mindezt. Az üzenete? Megmutatni, a lehető leglátványosabb módon, hogy mi készülhet korábbi ruhadarabjainkból ahelyett, hogy a szemétbe kerülnének és végül elégetnék őket.

16 fotó megtekintése

CAKÓ

A lágy esésű anyagok pisztáciazöldben, pasztellrózsaszínben és kékes szürkékben jelennek meg, a volumeneket leheletfinom gumírozás fokozza. A kollekciót hamisítatlanul nőies fazonok, valamint a húzások és a hajtások játéka fémjelzik. A kollekció darabjai csábító, ám mégis kifinomult, lágy dekoltázsú darabok, amelyek a derékra helyezik a hangsúlyt. A hívószavak a lágyság és a könnyedség – amitől mi a fellegekben érezzük magunkat! Kíváncsi vagy a Cako Showroomra? Kattints IDE!

21 fotó megtekintése

INQ CONCEPT

A sportos – testhez simuló vagy lezser – sziluetteket élénk színtársítások és kontrasztos részletmegoldások jellemzik. Hangsúlyos passzék, piék, felvarrók és címkék gazdagítják a banánsárga selymet, rozsdabarna bársonyt, mosott farmert és kockás vásznakat, az összeállításokban pedig ráismerhetünk a ’90-es évek meghatározó darabjaira: a biciklisnadrágra, a lapszoknyára vagy az anorákra.

16 fotó megtekintése

RICHARD ALEXANDER

A márka mögött húzódó ösztönös és érzékeny gondolatiságot az emberi viszonyok és érzelmek nyers dinamikája, valamint a világ szubjektív megtapasztalásának élményei ihletik. A legújabb kollekciókban a szláv öltözködési kultúra karakteres jegyei forrnak össze a modern életstílus dekadenciájával. Az asszertív és tudatos megjelenés letisztult értékei mentén meghatározott anyagok, minták és vonalak finoman és esztétikusan, de áthúzódnak a szadomazo és kötözéses fantáziavilág pikáns és szuggesztív életterébe.

21 fotó megtekintése

Fotó: Láng Péter