Kedvenc helyünk a héten: CAKÓ Showroom

2018. október 03.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A héten egy olyan showroomban jártunk, ahol nemcsak csodaszép ruhákkal és megálmodójukkal, de egy jófej kutyussal is találkozhatunk, ha szerencsénk van. A megálmodó ez esetben Cakó Kinga, „asszisztense” pedig Prézli, a zsemlemorzsa színű, „zselézett hajú” mindenes, aki engem is lelkesen fogadott a látogatásom során.

A vénasszonyok nyarának utolsó napján érkeztem a Margit utcai CAKÓ showroomba, egy varrógép szerelő melletti, sarki kis üzletbe, amely a meredek utcán épp olyan látványt nyújt, mint a mediterrán, tengerparti városok designer boltjai. Oleg Borisuk kampányfotóival az üzlet oldalán és a napsütötte ablakon keresztül hívogat minden arra járót, aki pedig enged a kísértésnek, Cakó Kinga stílusos birodalmába csöppen.

Maga a sarki üzlethelyiség volt már pizzázó és díszállat kereskedés is – Kinga is itt vásárolt halakat régen az apukájával – éppen ezért érzelmi kapcsolat köti a helyhez, így különösen örült, amikor kiadóvá vált. Ma már nehéz elképzelni, hogy itt valaha kemencében sütötték a pizzát, vagy tengeri herkentyűkkel üzleteltek, a pultot letisztult ruhaállványok és minimalista, otthonos berendezés váltotta fel. Bár sok munka volt vele, megérte, ma pedig már hangulatos eseményeknek is otthont ad a showroom.

Kinga a felújítás után tavaly nyitotta meg az üzlet kapuit, ahol ő maga fogadja a vendégeit. „Zavart, hogy nem ismertem a vásárlóimat, és ugyan jelen voltak a kollekcióim több designer üzletben is, fogalmam sem volt, ki az, aki megvette az adott darabot, ezen pedig változtatni akartam” – meséli Kinga. „Rengeteg a teendő, asszisztensem nincs, de élvezem, bár néha sok is tud lenni, amikor egyszerre kell kellékekért menni és az e-maileket is intézni. Annál viszont nincs nagyobb sikerélmény, amikor a vásárlóim elküldik a nyaraláson készült fotóikat, ahol az én ruhámat viselik.”

Az idei kollekcióban a földszínek dominálnak, akad köztük egy-két olyan darab is, amellyel Kinga az édesapjának, Cakó Ferencnek tiszteleg homokanimációs mintákkal. Az élénk, őszi színű kreációk a falon is visszaköszönnek ugyanazokon a kampányfotókon, amelyekkel a bejáratnál is találkozhatunk.

9 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Pár hónapja Reményi Éva és Visy Dóri ékszerei is helyet kaptak a showroomban, akárcsak a különleges anyaghasználattal készített Borneo táskák, ezekből  simán össze tudnánk válogatni pár szettet az őszre.

Mikor: a nyitva tartás bejelentkezéshez kötött, ezt a +36 70 581 4747 telefonszámon vagy a kinga@cako.hu e-mail címen lehet megtenni. Bővebb információ a honlapon. 

Kiknek ajánljuk: korosztálytól függetlenül a tudatos és fenntartható divat képviselőinek, akik a letisztultabb vonalat részesítik előnyben, izgalmas anyag használattal ötvözve.

Marie Claire kedvenc: Prézli a mindig mosolygó asszisztens, aki a kedvünkért minden fotóhoz modellt állt.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi