Kedvenc helyünk a héten: CAKÓ Showroom

2018. október 03. |

Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A héten egy olyan showroomban jártunk, ahol nemcsak csodaszép ruhákkal és megálmodójukkal, de egy jófej kutyussal is találkozhatunk, ha szerencsénk van. A megálmodó ez esetben Cakó Kinga, „asszisztense” pedig Prézli, a zsemlemorzsa színű, „zselézett hajú” mindenes, aki engem is lelkesen fogadott a látogatásom során.

A vénasszonyok nyarának utolsó napján érkeztem a Margit utcai CAKÓ showroomba, egy varrógép szerelő melletti, sarki kis üzletbe, amely a meredek utcán épp olyan látványt nyújt, mint a mediterrán, tengerparti városok designer boltjai. Oleg Borisuk kampányfotóival az üzlet oldalán és a napsütötte ablakon keresztül hívogat minden arra járót, aki pedig enged a kísértésnek, Cakó Kinga stílusos birodalmába csöppen.

Maga a sarki üzlethelyiség volt már pizzázó és díszállat kereskedés is – Kinga is itt vásárolt halakat régen az apukájával – éppen ezért érzelmi kapcsolat köti a helyhez, így különösen örült, amikor kiadóvá vált. Ma már nehéz elképzelni, hogy itt valaha kemencében sütötték a pizzát, vagy tengeri herkentyűkkel üzleteltek, a pultot letisztult ruhaállványok és minimalista, otthonos berendezés váltotta fel. Bár sok munka volt vele, megérte, ma pedig már hangulatos eseményeknek is otthont ad a showroom.

Kinga a felújítás után tavaly nyitotta meg az üzlet kapuit, ahol ő maga fogadja a vendégeit. „Zavart, hogy nem ismertem a vásárlóimat, és ugyan jelen voltak a kollekcióim több designer üzletben is, fogalmam sem volt, ki az, aki megvette az adott darabot, ezen pedig változtatni akartam” – meséli Kinga. „Rengeteg a teendő, asszisztensem nincs, de élvezem, bár néha sok is tud lenni, amikor egyszerre kell kellékekért menni és az e-maileket is intézni. Annál viszont nincs nagyobb sikerélmény, amikor a vásárlóim elküldik a nyaraláson készült fotóikat, ahol az én ruhámat viselik.”

Az idei kollekcióban a földszínek dominálnak, akad köztük egy-két olyan darab is, amellyel Kinga az édesapjának, Cakó Ferencnek tiszteleg homokanimációs mintákkal. Az élénk, őszi színű kreációk a falon is visszaköszönnek ugyanazokon a kampányfotókon, amelyekkel a bejáratnál is találkozhatunk.

További képeinkért kattints a galériára!

Pár hónapja Reményi Éva és Visy Dóri ékszerei is helyet kaptak a showroomban, akárcsak a különleges anyaghasználattal készített Borneo táskák, ezekből  simán össze tudnánk válogatni pár szettet az őszre.

Mikor: a nyitva tartás bejelentkezéshez kötött, ezt a +36 70 581 4747 telefonszámon vagy a kinga@cako.hu e-mail címen lehet megtenni. Bővebb információ a honlapon. 

Kiknek ajánljuk: korosztálytól függetlenül a tudatos és fenntartható divat képviselőinek, akik a letisztultabb vonalat részesítik előnyben, izgalmas anyag használattal ötvözve.

Marie Claire kedvenc: Prézli a mindig mosolygó asszisztens, aki a kedvünkért minden fotóhoz modellt állt.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Divat