Velencei álom – Anita Pásztor kapszulakollekciója

2019. február 25.
A tervező egy csodaszép kapszulakollekciót mutatott be a közelgő báli szezon alkalmával, amelyet egy királyi palota ihletett.

Pásztor Anita a legutóbbi Marie Claire Fashion Days egyik új tervezője: most egy kapszulakollekciót készített a közelgő báli szezon tiszteletére, amely Velencében mutatkozott be, amelyre egy nemzetközi luxusmagazin hívta meg.

A kollekciót – a bemutató és a fotózás helyszínéül is szolgáló – 15. században épült, a Canal Grande-ra néző Ca’Sagredo termei, színei ihlették. A darabok „királyi” színei, sziluettjei, anyagválasztása ennek megfelelően illeszkedik a palota stílusához. A kollekcióban helyet kapott arannyal hímzett zöld, a palota kárpitjával majdnem teljesen egyező mintázatú szürke-szürkéskék taft estélyi ruhák, egy arannyal hímzett, kék nadrág és királykék kabátka, valamint arannyal hímzett lazacszínű selyemtaft estélyi ruha is. Továbbá a szintén aranyhímzéses fekete pliszírozott muszlinruha, arany, királykék, bordó és piros flitterhímzéses koktélruha és arannyal átszőtt krém és magenta színű brokátból készült estélyi ruha alkotják a kapszulakollekciót. Az aranyszín használata és a hímzés jelenik meg egyfajta központi elemként, ezek a jegyek fogják össze a kollekciót, amely a „királyi” időket idézi meg. „A ruhákat pedig azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik visszafogott stílusú, de anyagválasztásában mégis feltűnő, elegáns ruhát szeretnének viselni a báli szezonban, vagy az Operában” – meséli a tervező. Anita.

Érdemes nyomon követni a közelgő hetek fejleményeit, az Anita Pasztor márka ugyanis március végén nyitja majd meg szalonját Budapesten.

Kattints a galériára a kollekció fotóiért!

12 fotó megtekintése

Fotó: Laura Scatena