Így készül a modern báli smink

2018. február 01.
Februárban indul a báli szezon, ami lehetőséget nyújt arra, hogy kiéljük azt a leánykori álmunkat, hogy Hamupipőke szerepébe bújjunk. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan készítsünk modern, de mégis kifinomult báli sminket.

Egy kis történelem

Magyarországon már XIV. Lajos uralkodása alatt meghonosodott a bálozás szokása, melybe a farsangi mulatságok kaptak először szerepet. 1715-ben a francia arisztokrácia nevéhez fűződik az első operabál megrendezése, ami már a kezdetektől az arisztokrácia és a pénzvilág képviselőinek kínált szórakozási lehetőséget. A Bécsben kialakult tradíciók hamar itthon is mérvadóak lettek, melyben a komolyzene, a báli etikett és természetesen a báli megjelenés játszották a legfontosabb szerepet – utóbbi pedig a mai napig töretlenül tartja magát.

Klasszikus és modern

A csodás kis- és nagy estélyikhez elengedhetetlen egy szépen megkomponált smink, mely manapság már viselheti a mai divatsminkek jellegzetességeit is. Egy sminkesnek mi sem izgalmasabb feladat, mint egy modern báli look kialakítása. Íme, néhány inspiráció az idei báli szezonra:

Újragondolt cicasmink

Modell: Csilla– Face Model Management, smink: Pallag Evelin  – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A szemhangsúlyos sminket kedvelőknek ajánlom ezt az izgalmas macskás kifestést, ami a földszínek variánsait tartalmazza. A puhított méregzöld dupla tusvonal istenien mutat az azonos színű ruhával. A barnás szemsatír, arcárnyékolás bronzolóval és egy sötétebb bézs színű rúzs nagyon szofisztikát hatást kölcsönöz.

Klasszikus málna, extra fénnyel

Modell: Metti – Face Model Management, smink: Varga Tímea  – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A fényes sminkek kedvelőinek remek megoldást jelent, ha arany és bronz-színű pigmenttel nyújtott satírt készít, majd egy fekete klasszikus tusvonallal megkoronázza a szemformát. Ezzel a szemdizájnnal remekül mutat egy klasszikus málna színű rúzs.

Trendi szájhangsúly

Modell:  Dominika– Face Model Management, smink: Németh Gordana  – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A szájhangsúlyos sminkek kedvelőinek az idén nagyon divatos bordó árnyalatok nyújthatnak modern megoldást. A matt textúra inkább megközelíthetetlenséget sugall, a fényes textúra egzotikus hatással bír. Ennél a választásnál az arc többi területét érdemes bőrhöz hasonló barnás színekkel festeni.