Ne vegyük túl komolyan a divatot!

2019. március 18. |

Olyan alkotókat gyűjtöttünk össze, akik a kortárs divatból indulnak ki, amit aztán merészen és játékosan kevernek a klasszikus művészettel vagy a modern politikával.

Sokan mondják, hogy a mostani divat gyakorlatilag fricska korábbi önmagának. Most olyan alkotókat mutatunk, akik ennek a fricskát mutató rendszernek mutatnak fricskát. Ami mindannyiukban közös, hogy fantasztikus humorérzékkel nyúlnak a tervezők – valljuk be, sokszor túlzónak tűnő – kreációihoz, munkáik bővelkednek szépművészeti referenciákban is, és akár a világpolitika szereplői is könnyen egy divatkampány kellős közepén találhatják magukat. Tökéletes képekbe öntik azt, ahogy sokszor gondolunk a világra. Mivel az Instagram szuper platformot biztosít digitális munkáik bemutatására, senki nem marad ki a mókából!

Hey Reilly

Akkor robbant be a köztudatba, amikor „összemosta” a sportmárka Fila és a luxusban utazó Fendi logóját. Maga is azt hitte, ebből per lesz, amikor emailt kapott a Fenditől. Ők azonban értették a tréfát, együttműködést ajánlottak és ismertsége azóta is szárnyal! Szeret a logókkal és a vizuális kommunikáció eszközeivel játszani. Mi is lenne jobb választás, mint a brit királyi család tagjait a Burberry Bruhberry kampányának arcaivá koronázni?

View this post on Instagram

it’s coming people…❤️💙 #FendiMania

A post shared by REILLY (@hey_reilly) on

Siduations

Az egyik legviccesebb Instagram-fiók, az biztos: Sidney Prawatyotin kiemeli a kifutók modelljeit az eredeti kontextusból, majd egy vizuálisan harmonizáló környezetbe helyezi át őket. (Az biztos, hogy nem ülnénk a feltupírozott hajú Kaia Gerber mögött a moziban.) Az alkotó akkor kezdett el képszerkesztő applikációkkal szórakozni, amikor új hobbit keresett magának és a dugóban ült – Los Angelesben pedig úgy tűnik, rengeteg dugó van. Nem a tervezők kreációiból csinál viccet, hanem viccessé és valódivá teszi azokat a helyzeteket, amelyekben viselhetnénk ezeket a darabokat.

Freddiemade

Freddie Smithson, egy kreatív ügynökség art directora áll a @freddiemade mögött. A kifutók kreációit gyakran szóviccekkel és közéleti, valamint a popkultúra szereplőivel fűszerezi meg. A népszerűségén sokat dobott, amikor Rihanna is megosztotta több munkáját, mi pedig imádjuk a világpolitika arcait például Balenciaga vagy Off-white kreációkban! A Brexites munkáját pedig már csak az aktualitása miatt sem hagyhattuk ki.

Szólj hozzá te is!

Még több Divat

Valósághű vásárlás otthonról egy magyar app segítségével alma vetlényi

Valósághű vásárlás otthonról egy magyar app segítségével