Hófehér csodák kifinomult menyasszonyoknak – interjú a TOTAL WHITE titokzatos tervezőivel

2019. március 28.
Mi kell az Y generáció menyasszonyainak? Olyannyira felforgatták a menyasszonyi ruhákat a modernségükkel, hogy mára nemzetközi porondon is számottevő szereplővé vált a Total White.

Egy inkognitóba burkolózó, titokzatos ukrán-holland terveződuó van a világszerte egyre népszerűbb TOTAL WHITE márka mögött, ami máris a franciák kedvence. A csakis fehér ruhákat kínáló, letisztult, minimalista menyasszonyi ruhák mellett tavaly indították el a ready-to-wear vonalukat is – szintén fehérben. A tervezőket faggattuk a legújabb menyasszonyi ruhatrendekről, saját víziójukról és arról, mi kell a mostani menyasszonyoknak, valamint, arról is, hogy milyen lesz a jövő menyasszonyi ruhája.

Mit jelent számotokra maga a fehér?

A fehér motiváció, valami újra ösztönöz. Olyan, mint egy üres papír, amire a saját történetedet írhatod. A fehér minden nő számára tökéletes, hiszen ő maga a főszereplő.

Milyen volt a legelső menyasszonyi ruha, amelyet terveztetek?

Az első menyasszonyi kollekciónk egy megkötős ruhából indult ki. Bámulatos volt a végeredmény és még mindig az egyik legnépszerűbb modellünk. Teljesen beleszerettünk a minimalizmusba, így mindenképpen valami egyszerűt akartunk létrehozni, ami közben mégis elegáns. Akkor még nem voltak hasonló ruhák az esküvői piacon. Az első vásárlónk rendkívül hamar megtalált minket és olyan jó visszajelzést kaptunk, hogy egymás után ajánlottak minket egymásnak. Ez pedig nagyon inspiráló volt!

Mi a személyes szabályotok, ha tervezésről van szó?

A kevesebb több. Hófehér ruhán pedig a legapróbb tökéletlenség is kirívó, legyen szó akár a szabásról, akár az illesztésekről, úgyhogy rengeteg szerkesztésre van szükség.

Mit jelent számotokra a menyasszonyi ruha?

Egy menyasszonyi ruha mindig arra a nőre reflektál, aki viseli és egy életre szóló emlék. A kapcsolatnak maximálisnak kell lennie a Nő és a Ruha között.

Kattints a galériára a 2018-as kollekció legszebb ruháiért!

9 fotó megtekintése

Ki a hamisítatlan TOTAL WHITE menyasszony?

A TOTAL WHITE menyasszony értékeli a szűkszavúságot, az eleganciát, a tökéletes szabást, az alapanyag minőségét és a plusz megoldások, részletek hiányát. Nincs ezekre szüksége, mert magabiztos, és tudja, mit szeretne valójában. Ez pedig ebben „wannabe” (elszánt törekvés olyannak mutatnunk magunkat, amihez képességeink vagy tudásunk nem ér fel – D.E.) korszakban nagyon értékes.

Mi volt az a pillanat, ami folytán megszületett a ready to wear kollekciótok is?

Annak ellenére, hogy a kivitelezésünk Ukrajnában van, ahol nagyon népszerűek a hagyományos, pompás esküvők, sok vendéggel, közkedveltek a kis esküvők is. Sok kérést kaptunk leendő menyasszonyoktól, hogy valami olyat álmodjunk meg, amit az esküvő után is hordhatnak, így a tökéletes fehér kosztümöt ajánlottuk számukra. Ezután meg is született a kollekció. Abban is hiszünk, hogy fehéret viselni időtlen.

Kattints a galériára a kedvenc darabjainkra a legújabb RTW kollekcióból!

10 fotó megtekintése

Hogyan látjátok például Ukrajna és Hollandia között a különbséget a menyasszonyi ruhák terén?

A minimalista stílus elterjedtebb Hollandiában, mint Ukrajnában, de ott is évről-évre növekszik az egyszerűbb ruhákra való igény. A hollandok több figyelmet tulajdonítanak az anyagoknak, nagyon értékelik a minőséget, a releváns részleteket és hangsúlyokat, míg Ukrajnában a menyasszonyok gyakran uszályos ruhát választanak, jobban koncentrálnak a sziluettre.

Hogyan terveztek? Először anyagot választotok vagy mindig a forma jön először?

Mindig magával a sziluettel kezdünk, ezután dolgozzuk ki a részleteket és végül anyagot választunk.

Mi a munkátok kedvenc része?

Látni a vásárlóink boldog arcát – ők azok, akikért dolgozunk.

Melyek szerintetek a legjelentősebb változások a menyasszonyi ruháknál, amelyek mostanában mentek végbe?

Nagyon örülünk, hogy azt látjuk, egyre nagyobb az igény a minimalista menyasszonyi ruhákra. A piaci szereplők most már színekkel is kísérleteznek, de inkább ez egy kísérletezésnek tűnik nekünk, mint sem egy hosszabb távú irányzatnak. Hiszünk abban, hogy a fehér megfelelő árnyalata örökké fog élni. Bár még mindig sok márka azokra a vásárlókra fókuszál, akik látványos ceremóniát szeretnének, emellett főleg az Y generáció körében nagyon sok a kisebb, polgári szertartás, amelyekre nem viselnek földig érő ruhákat. Ők azok a nők, akikre gondoltunk, amikor létrehoztuk a ready-to-wear vonalunkat.

Mi a víziótok, milyen a jövő menyasszonyi ruhája?

Minden kétséget kizáróan egy átalakítható ruha-kosztüm!

Milyen terveitek vannak 2019-re?

Folytatjuk a történetmesélését a fehér színről és szeretnénk új piacok felé is nyitni. Nagyon boldogok vagyunk és rendkívül inspiráló, hogy ami csinálunk, az a saját országunkon kívül is izgalmasnak tartják. A világon mindenhonnan elérhető webshopunk is működik majd február végétől. Szóval ez az, amiben hiszünk, hogy a teljes fehérbe borulás egyre közelebb kerül hozzánk!

Kattints a galériára kedvenceinkért a 2019-es kollekcióból!

5 fotó megtekintése