Hírességekkel mutatták be a H&M 2019-es Conscious Exclusive kollekcióját

2019. március 29.
A H&M egy különleges partival ünnepelte Los Angelesben legújabb Conscious Exclusive kollekcióját március 27-én. Hírességek, influencerek és a márka barátai, többek között Irina Shayk, Dakota Fanning, Halima Aden és Amber Valetta vettek részt a rendezvényen.

A Conscious Exclusive kollekcióval a H&M mindig újabb és újabb fenntartható anyagokat mutat be, melyek idén a Piñatex®, egy természetes bőrhelyettesítő cellulózrost, amit ananászlevelekből nyernek ki, a BLOOM™ Foam, egy növényi alapú rugalmas hab, ami alga biomasszából készül, valamint az Orange Fiber®, egy fenntartható, selyemszerű anyag, mely a citruslevek melléktermékéből készül.

“Az idei kollekciót a természeti szépségek inspirálták, ami látható a mintákban, a légies sziluettekben, a szemkápráztató színekben és a gondosan megtervezett részletekben. Nagy örömünkre szolgál, hogy új, növényi alapú anyagokat mutathatunk be, amelyekből minőségi, csodálatos és divatos darabokat alkottunk, és amelyek mindegyike hordható, mégis különleges és egyedi lett” – mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója.

A Conscious Exlcusive kollekció megtestesíti az egyensúlyt a divat és az innováció között, és ami a legkülönlegesebb alkalmakkor, de hétköznap is egyaránt viselhető. A kollekció inspirációjául a minket körülvevő természeti szépségek és az egészségünkre való jótékony hatásuk szolgált.  Ásványok, fák és növények kerültek rá a csodaszép anyagokra. A színpaletta a levendula, homok, vízkék, olajkék és korallrózsaszín, vegyítve a feketével, arannyal és ezüsttel.

A kollekció kulcsdarabjai a statement dzseki, amin keveredik a csillogó, ezüst Piñatex® és a színes jacquardminta, valamint a romantikus, vállnélküli corset felső, ami Orange Fiber®-ből készült. Emellett a sivatagi tájképet mintázó tunikaruha szintén megragadja az emberek figyelmét, míg az új divattrend, a strandpapucs, ami BLOOM™ Foam-ból készült szintén egy statement darabja a kollekciónak, és ami bármilyen viseletet lazává és trendivé varázsol.

A H&M 2019-es tavaszi Conscious Exclusive kollekciójában a természet gyógyító erejét, valamint a fenntartható anyagok innovációját ünnepli, valamint azokat a módszereket, amik hozzájárulnak a fenntarthatóbb divat jövőjéért.

A kollekció április 11-én debütál a kiválasztott üzletekben, itthon a Váci1-es H&M-ben, valamint online.

A Conscious Exclusive kollekcióról

A Conscious Exclusive egy évente jelentkező kollekció, amely különleges, elegáns és prémiumdarabokkal ünnepli az új szezont, miközben a fenntartható divatban rejlő egyre bővülő lehetőségeket – nagy hangsúlyt fektetve a fejlesztésre és innovációra – hivatott bemutatni. Ebben a szezonban az újrahasznosított poliészter, az organikus pamut, az organikus vászon és selyem, a TENCEL™ , a lyocell, az újrahasznosított műanyag, az újrahasznosított üveg és ezüst mellett bemutatkozik a Piñatex®, a BLOOM™ Foam és az  Orange Fiber® is.