Romantikus utazásra csábít a Chanel új cruise kollekciója

2019. május 06.
Karl Lagerfeld halála után már mindenki lélegzetét visszafojtva várta utódja, Virginie Viard debütáló kollekcióját a Chanel kreatív vezetőjeként. Íme a divatház legújabb Cruise kollekciója!

Nemrégiben hunyt el a Chanel legendássá vált művészeti vezetője, Karl Lagerfeld. A divatháznál nem tanakodtak sokáig, Karl jobbkezét és a stúdióvezetőjét, Virginie Viardot nevezték ki művészeti vezetőnek.
A divatház új kreatív igazgatója egy képzeletbeli utazásra invitál minket: ezúttal egy historizáló vasútállomássá varázsolták a Grand Palais-t: Virginie Viard egy olyan utazás történetét meséli el a kollekcióval, amelyet nem érintett meg az idő és amely megalapozza az indulást egy örömteli, napos helyre.

A régi-új művészeti vezető a Chanel-ház ikonikus színeihez nyúlt vissza: így a kollekcióban dominál a fekete, az ekrü és a fehér, a monokromitást pedig rózsaszínnel, zölddel, fuksziával és tengerészkékkel is megtöri. Nem lehetünk szemtanúi radikális változásnak, hiszen a Chanel az mégis a Chanel! Viard a divatháztól jól megszokott módon alkalmazza a stílusjegyeket és formákat. Gazdag virághímzések, tüllök emlékeztetnek minket a legendás kaméliára, a Chanel egyik védjegyére. Kényelem, funkcionalitás de hamisíthatatlan sikk jellemzi a kollekciót, amely játékos, utazásra csábít, de vitathatatlanul elegáns is egyben.
A tweed-kosztümök és széles szárú nadrágok mellett libbenő ruhák és munkaruházatból inspirálódott darabok is helyet kaptak a kollekcióban.  A kultikus Chanel-kosztüm pedig a Cruise kollekcióban kettő, négy de akár hat zsebbel is rendelkezhet, gallérral vagy éppen anélkül, puha de széles vállakkal tér vissza. És mi a legtökéletesebb kiegészítője? Nem is kérdés, hogy a bőrrel kombinált láncöv.

Kattints a galériára a kedvenc darabjankiért a cruise kollekcióból!

11 fotó megtekintése

Fotó: Chanel / Olivier Saillant