Virágok, csíkok és munkaruházat a Prada Resort 2020 kollekciójában

2019. május 10.
A napokban New Yorkban mutatta be az olasz Prada divatház a 2020-as Resort kollekcióját.

Munkaruha ihletű szabások, dobozszerű formák és virágminta minden mennyiségben: a Dior egzotikus marrákesi bemutatója valamint a Chanel Grand Palais-beli show-ja mellett a Prada a márka amerikai főhadiszállásán mutatta be legújabb, 2020 Resort kollekcióját. Természetesen Kaia Gerber és Gigi Hadid is a kifutóra léptek a Prada bemutatóján!
A 2020-as Resort kollekció népies virágmintái az egyszerű szabású, fehér ruhákon igencsak megdobbantják a szívünket. Maga a divatház feje, Miuccia Prada is valami egyszerűhöz, naivhoz, hiteleshez akart visszatérni ezzel a kollekcióval, egyfajta tiltakozásként a fennálló politikai helyzetre.  Kedvenc részletmegoldásunk pedig a darázsolt nyakrész, amely gondos kézimunka eredménye.

Azért a letisztult formák és szabások mellett egy kis rafinériát is találunk, amelyre tökéletes példaként szolgálnak a csíkos és virágos, libbenő ruhák. A kiegészítőkre térve a gyöngyfülbevalókért őszintén tudunk lelkesedni, a látszólag visszatérő bowling-táskákért viszont már nem annyira. A kötött sapkák és a sálak is nagy, kerek flitterekkel díszítettek: szóval azért ebben az egyszerűségben is van egy kis csillogás!

Kattints a galériára a kollekció darabjaiért!

14 fotó megtekintése

fotó: Getty Images