Férfiak, ilyen ingekkel újíthattok be idén nyáron!

2019. május 24.
Igen, még mindig töretlenül hódítanak a retró mintás darabok! Legyen szó mediterrán virágokról, ragadozó állatokról vagy katonai zubbony stílusú ingekről, végre a férfitrendekbe is kerül egy kis extra fűszer idén nyáron. 

A mintás ingek viselése attól lesz stílusos, ha egyszínű fehér – maximum feliratos– felső felé viseljük begombolatlanul, vagy lezseren begombolva, földszínű nadrággal és világos övvel kombinálva. Nagyon jól áll még ezeknek a daraboknak a bőr- vagy gyékényhatású szandál, papucs vagy mokaszin is.

Ezen túl használhajuk a komplementer-színek erejét: a sötétkékhez nagyszerűen megy a sárga legtöbb árnyalata, a zöldhöz használjuk a narancsos, pirosba hajló színeket. A kifinomultabb, natúr hatás érdekében kombináljuk a föld- és homokszínű darabokat néhány árnyalattal sötétebb vagy világosabb darabokkal és kiegészítőkkel – csak úgy, ahogyan azt a női trendek esetében megfigyelhetjük.

Ami a fazonokat illeti, idén a retró a ‘90-es évekre fókuszál, azaz előtérbe kerülnek a bőujjú rövid ingek a passzos slim fit fazonok mellett. Ahogyan a nők, a férfiak is úgy tudnak játszani az alakformálással, ha betűrik az ing alját a nadrágba, hiszen így kiemelik a sziluettüket ahelyett, hogy elrejtenék azt és plusz kilókat eredményeznének ezzel az ártatlannak tűnő viselési móddal. A nadrág aljának feltűrése és az ing kigombolva hagyása is segíthet nyújtani a torzót.

Vigyázat, ahogyan a nők is megpróbálják okosan hordani a vízszintes csíkokat, úgy a férfiaknak is érdemes ügyelniük erre és előnyükre fordítani a csíkokban rejlő lehetőségeket: például a váll optikai szélesítéséhez hatalmas segítséget jelenthet a vízszintes csíkozás, míg hastájékon érdemes elkerülni ezeket.

És végezetül: úgy tudjuk a leghatékonyabban megteremteni az összhangot a szettben, ha ügyelünk a kiegészítők színének összhangjára: egy világosbarna cipő-óraszíj-kalap vagy natúrszínű papucs-karkötő-napszemüveg kombó minden egyszerű vagy éppen eklektikus outfitet „össze tud rántani”.

10 fotó megtekintése

Fotó: Pinterest