Környezettudatos fast fashion darabok

2019. június 17.
A ruhaipar az egyik legkörnyezetszennyezőbb ágazat, így különösen fontos, hogy a vásárlásainkkal milyen cégeket támogatunk. A fast fashion a legkevésbé környezetbarát megoldás ugyan, de szerencsére már ezeknek a cégeknek is van környzettudatos kollekciójuk, mely jó kezdőlépés lehet egy zöldebb gardrób kialakításához. 

Ha tudatosan vásárolunk, nemcsak csökkenthetjük a felesleges ruhadarabokat a szekrényünkben, de nem is engedünk be a ruhatárunkba olyan darabokat, melyeknek túl nagy az ökolábnyomuk vagy nem tudnánk elégszer használni őket. Ismerkedjünk meg saját testünkkel és találjuk megfelelő darabokat, amelyek nemcsak a plakáton szereplő modelleken mutatnak jól, a tengerparti fényviszonyok között, hanem tényleg előnyösek számunkra, így biztosan viselni fogjuk őket. Igyekezzünk felpróbálni a kiszemelt terméket, hogy kiderüljön, ha a színe sápaszt minket, a fazon nincs rendben vagy egy eltévedt zseb nagyít minket optikailag!

Emellett vásároljunk minőségi darabokat, melyek időtállóak: ezek lehetnek különleges tervezői darabok is, amikkel nemcsak magunknak kedvezünk, de a tervezők munkásságát is támogatjuk. Igaz, hogy ezek a darabok drágábbak, de tekintsünk rájuk befektetésként és ne havonta vásároljunk belőlük!

Ha viszont még nem tudunk ellenállni a fast fashion márkák kedvező árainak és az új, hordatlan holmiknak, akkor fokozatosan is leépíthetjük a birtokolni kívánt ruhák számát. Igen, már létezik tudatosabb döntés a fast fashion üzletekben is! Az organikus pamutból, lyocelből készült darabok tartósak, kényelmes a viselésük és elindíthatnak minket a környezettudatosság útján. 

Ruha organikus pamutból Reserved 9995 Ft

Organikus blúz Reserved 2995 Ft

Lyocell-keverék ruha H&M 24 995 Ft

Tencel paper bag sort H&M 5995 Ft

Újrahasznosított esőkabát Zara 16 995 Ft