Egy ing kilenc élete

2019. július 09.
Állhat egy kollekció egyetlen darabból? A [shirt stories] bebizonyítja, hogy igen.

A [shirt stories] nem egy szokványos divatmárka: kifejezetten ingekre, blúzokra specializálódtak és Elon Musk édesanyja, Maye Musk is nagy rajongójuk. Legújabb kampányukban szembe mennek a divat hagyományos „vegyél minél többet” elvével és pont arra helyezik a hangsúlyt, hogy minél többféleképpen, minél tovább hordhassunk egy-egy terméket.

„A variálhatóság és a fenntartható styling lehetőségeit akartam még tovább vinni, miközben nem marad el a szórakozás része és megtartjuk a klasszikus fehér ing arányait, méreteit. Így arra gondoltam, hogy mi lenne, ha egyetlen inget készítenénk, ami multifunkcionális, számtalan lehetőséget nyújt a stylingra, különbözőképpen lehet megkötni és hozzáadható elemekkel is kiegészíthető? Az alap egy klasszikus, túlméretezett ing, amelyhez hozzáadhatsz különböző részeket, attól függően, hogy milyen hangulatot szeretnél létrehozni. Ez lehet edgy, menő, mókás vagy művészi is – ami csak tetszik. És a lényeg, hogy ne kelljen több inget megvásárolnod, csak egyet, amit különböző kiegészítőkkel tudsz még változatosabbá tenni” – meséli Christina Kasilova, a [shirt stories] alapítója és tervezője.

A [shirt stories] ezzel a projekttel egy lépést tett előre a fenntartható kapszulagardrób létrehozásában, hiszen az Option Drop inget számtalan módon hordhatjuk. Oversize fazonú és három különböző hosszban – alap, hosszított és felsliccelt – készül, valamint kilenc különböző kiegészítőt álmodtak meg hozzá. Ezek között van balaklava, klasszikus gallér, hosszított kézelő, fűző és masni is – ezeket diszkréten elrejtett gombokkal rögzíthetjük az alapingen, de viselhetjük rávéve – és persze egymással variálva is. Mi imádjuk!

Kattints a galériára és nézd meg, hogy élete lehet egyetlen ingnek!

22 fotó megtekintése

fotó: Eva Tokarchuk

styling: Kate Makhno

modell: Viktoriia Levii

smink: Maria Sova