Egyedi grafikával tette különlegessé a Skechers modelljeit az Anna Amélie tervezője

2019. szeptember 09.
Különleges kollekcióval ünnepli az idén 20 éves Energy modell évfordulóját a Skechers: visszahozza a márka egyik legendás modelljét, amely nem kisebb személyiség, mint Britney Spears lábain vonult be a világ köztudatába.

Az Energy Sneaker 1999-es megjelenésekor pillanatok alatt alapdarabbá vált. A klasszikus fehér modell egyaránt ideális mindennapi viseletre, valamint tökéletesen párosítható mindenféle stílusú szetthez. A kultikus forma visszatérte pedig csak a kezdet, a Skechers ugyanis az év folyamán további szín-összeállításokkal örvendezteti meg az Energy-rajongókat.

Oláh Anna igazi kreatív közegben nőtt fel: édesanyja festő-, apukája ötvösművész, a testvére pedig formatervezőnek tanul. Mivel a szülei hagyták, hogy azt csinálja, amihez kedve van, Anna a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil-és bőrszakára jelentkezett és 2010-ben el is végezte azt. Egy évvel később megalapította a saját márkáját, az Anna Amélie-t.

„Anyukám bőrdíszműves is, és csodálatos táskákat készített. Imádtam a műhelyünkben lenni, nagy hatással volt rám az a milliő. A táska a divatipar jolly jokere. Azért is fantasztikus, mert mindenkinek szól, és könnyen feldobhatjuk vele a hétköznapi viseletet, vagy akár egy egyszerű ruhát is” –mesélte Anna, akinek egyedi táskái már a kezdetekben is hatalmas sikert arattak. De nem csak a különleges modelljei, hanem a grafikái is, pedig eredetileg csak hobbiból rajzolt. „Ez egyfajta terápiás foglalkozást jelentett és jelent számomra. Amikor mérges vagy boldog vagyok,azt érzem, hogy le kell ülnöm alkotni. 2017-ben aztán létrehoztam egy Instagram-oldalt, amire elkezdtem feltenni a munkáimat és én magam csodálkoztam a legjobban, hogy mennyi megkeresést kaptam. Így szépen lassan elkezdtem ezzel is komolyabban foglalkozni és megszületett az Anna Amélie Lines. Tehát már nem csak táskákat készítek, hanem rajzolok is – akár hatalmas falakra-, vagy épp most cipőkre, emellett workshopjaim is vannak.”

Mivel Anna vonalvezetése és rajzai valóban nagyon egyediek, a Skechers is felfigyelt a tehetséges dizájnerre. Anna nagyon örült, hogy a népszerű cipőmárka megkereste és együtt dolgozhat velük. Szerinte egyszerűen csodálatos ez az együttműködés, a márka modelljei pedig szuperkényelmesek. Mindezt saját tapasztalatból is mondja, hiszen hosszú órákat szokott állnia tervezőasztala mellett. „Hatalmas rajongója lettem a Skechersnek! Örök szerelem” –jelentette ki határozottan Anna, aki a Skechers exkluzív rendezvényén varázsolta az Energy Sneakereket még egyedibbé a rajzaival. „Soha nem csinálok vázlatot. Az eseményen is mindenkivel beszélgettem kicsit, hogy ki mit szeretne a cipőjére és egy közös gondolatmeneten elindulva készítettem el a grafikáimat. Ahhoz, hogy jól sikerüljön egy munka, bizalom kell. Az együttes ötletelgetésből nagyon jó dolgok születhetnek, legyen szó egy cipőről vagy egy óriási falról.”


Az Energy modellek 2019 szeptembertől elérhetőek a Skechers márkaboltokban (a budapesti Arénában és a Westendben, a győri és a pécsi Árkádban, a debreceni Fórumban.