Bauhaus által inspirált kollekciót készített a COS

2019. szeptember 30.
A COS idén ősszel egy új kapszulakollekcióval készül, mely az “Archive Editions, inspired by Bauhaus” nevet viseli, és a 100 éves Bauhaust ünnepli.

Az újdonság az első az “Archive Editions” sorozatban is, amely egy-egy inspiráció alapján megálmodott, esszenciális COS darabokat fog tartalmazni a régebbi „archive” kollekciók újragondolásával.

A Bauhaus iskolát 100 éve, 1919-ben alapították a Gesamtkunstwerk (vagyis összművészet) ideája alapján, amely minden művészeti ágat összekapcsolt, az építészetet is beleértve. Az iskola egy forradalmi mozgalmat indított, amely aztán a huszadik században művészek generációi számára jelentett inspirációt, akárcsak a COS tervezői számára immár 12 éve, a márka alapítása óta.

A Bauhaus 100 éves évfordulójának alkalmából a COS elmélyült az eddigi 12 év kollekcióit tartalmazó archívumában, hogy ezek segítségével alkosson új darabokat. A 13-részes kapszulakollekció 6 női és 6 férfi darabot tartalmaz, illetve egy kiegészítőt, ezek mindegyikét a Bauhaus mozgalma, illetve a hozzá kapcsolódó alkotók munkája ihlette.

A kapszulakollekcióban a formák a funkciót követik, melyek a Bauhaus iskola által vallott design-alapelvekre reflektálnak, illetve a COS modern, funkcionális, átgondolt tervezői hozzáállása is felfedezhető a darabok szabásában. Az irányzat által kedvelt geometrikus formákra koncentráló kollekció monokróm színpalettában jelenik meg, amely egyben a Bauhaus iskola texturált szürke és friss fehér színekben játszó épületére is utal.

Mindegyik darabot a COS archívumából választották ki, majd fejlesztették, modernizálták tovább. A női kollekcióban hajtogatással és draping technológiával, illetve egyszerű részletekkel hozták létre a formákat és az újító szabásvonalakat. A modernizmus és a tradíció ötvözete mutatkozik meg a férfi darabokban is, az ergonomikus design állítható funkciókkal, nyers szélekkel és rejtett záródásokkal jelenik meg.

Kattints a galériára a kedvenc darabjainkért!

7 fotó megtekintése

A kollekció ősztől elérhető világszerte online és az üzletekben.