Új szerelmünk: az elegáns poncsó

2019. október 07.
A poncsót az Andok területén élő bennszülött amerikaiak már a prehispán kortól kezdve használják, alapavetően azért készítették, hogy melegen tartsa a testet. Ma a divatvilág meglátta a tradicionális ruhadarabban rejlő lehetőséget és egy nagyobb sálat kiváltó izgalmas kiegészítő lett belőle. Az elmúlt években kicsit elfelejtettük ezt a praktikus, meleg darabot, idén azonban újra eljött a poncsók ideje!

A korábbi években sok azték, jellegzetesen népi mintás poncsót találtunk az üzletekben, napjainkban viszont már ennél sokkal több lehetőség tárulkozik elénk, amelyekből kiválaszthatjuk a személyiségünkhöz, alkatokhoz legjobban illő leplet.

Lehet ez letisztult, minden ruhadarabhoz párosítható költemény vagy rendkívül díszes, mintás, extrém szövésű, esetleg extrém anyagú darab is. Idén nem meglepő a velúr vagy akár a bőr kiadás sem, melyeket tovább is használhatunk majd a téli napokon.

Nem csupán az anyagok mintája vagy a poncsó színe lehet extravagáns, de a fazonok is sokfajták lehetnek. A bonyolultabb verziók között már denevérujjúakat is találunk, amelyek a hideg őszi szél és egyéb időjárási viszontagságok ellen is védelmet nyújtanak.  Ezek a verziók remekül mutatnak nadrágokkal, overálokkal, de meglepő módon akár még ruhákkal és a szoknyákkal is jó párost tudnak alkotni.  Ha az utóbbi darabok alkotják leginkább a gardróbunkat, akkor érdemes a poncsóból rövidebb verziót beszerezni, így érvényesülni tudnak alattuk a szoknyák és ruhák.

8 fotó megtekintése

Fotó: Pinterest