Irodai sikk Amal Clooney-tól

2019. november 06.
Amal Clooney saját jogán legalább olyan híres, mint világsztár férje. A világ egyik legismertebb emberi jogi ügyvédjét tevékenysége mellett makulátlan stílusérzékéért is szeretjük.

Amal Clooney az, akinek minden lépését legalább akkora érdeklődés és médiafigyelem övezi, mintha egy Oscar-díjás színésznőről lenne szó. Nem is csak férje, George Clooney, de munkája miatt is: ő ugyanis a világ legismertebb emberi jogi ügyvédje. Két éves volt, mikor a libanoni polgárháború miatt családjával Angliába költöztek. Ösztöndíjjal tanult Oxfordban majd a New York-i Egyetem jogi karán szerezte meg a mesterdiplomáját. A brit-libanoni állampolgárságú, 41 éves Amal olyan ügyfeleket védett, mint a WikiLeaks-alapító Julian Assange, Ukrajna volt miniszterelnöke, Julija Timosenko, a Nobel-díjra jelölt Nadia Murad, de képviselte már Kambodzsát és folytat pereket az ISIS tagjai ellen is.  George Clooney-val, akivel közösen például szíriai gyerekek iskoláztatását is támogatják, 2013-ban ismerkedtek meg, 2017-ben adott életet ikreiknek.

A vörös szőnyeges események, filmpremierek és jótékonysági gálák mellett számtalanszor láthatjuk konferenciákon és bírósági tárgyalásokon, így a stílusa sok szempontból kötött: a klasszikus irodai sikk mindig egy izgalmas csavarral. Esküszik a törékeny alakját kiemelő, decens szabású ruhákra, a körömcipőkre. Sosem visel kettőnél több színt, azokat is semleges tónusokkal keveri. Megjelenése azoknak szolgálhat inspirációként, akiket a hétköznapokon szintén dress code köt és szeretnének túllépni a blúz-ceruzaszoknya összeállításokon. Katie Holmes és Solange Knowles stílusnaplója után következzenek kedvenc szettjeink Amal Clooney-tól!

Kattints a galériára Amal Clooney legjobb szettjeiért!

9 fotó megtekintése

fotó: Getty Images