MCFD2019: KATTI ZOÓB

2019. november 27.
Az ellentétek harmóniája kapott újabb értelmezést a 2020 tavaszi/nyári KATTI ZOÓB kollekcióban, amely a a 11. Marie Claire Fashion Days show-ján hatalmas sikert akartott. 

A pompás couture elemekkel is gazdagított prêt-à-porter öltözéksor inspirációja az art deco safari eklektika, amely a geometrikus minták és az organikus-, absztrakt-, valamint az állatmotívumok izgalmas szembenállásából születik. Ismét főszerepet kap a KATTI ZOÓB-féle, ikonikus, négyzet alapú art deco logó, amely ezúttal egy másik erős figurális elemmel, a korábbi kollekciókban már jelentkező fekete párduc mintával találkozik. A safari hangulat a ’90-es éveket felelevenítő, aktuális trendre, az állatminta reneszánszára is reflektál, ugyanakkor a rendhagyó mintapárok ismét összegzést adnak a több mint 25 évre visszatekintő márka szimbólumvilágáról.

63 fotó megtekintése

A kollekció képeiért kattints a galériára!

A kollekció egyik fűszere a finom viszkóz dzsörzé anyag, amely a KATTI ZOÓB felfogásában – az art deco safari nyomott mintájával kiegészítve – egy mindennapokra szóló terméksorban kel új életre, pólók, body-k, rövid és hosszú ruhák formájában. A lebegés, a lágyság is alapfogalommá válik a selyem muszlinok által, ugyanakkor újabb kettősség fogalmazódik meg a légies textilek mellett az art decora jellemző brokátos matériák és a ropogós, volument adó technikai anyagok alkalmazásával.

A szembenállásból fakadó kiegyensúlyozottság a kollekció színvilágában is életbe lép: a palettán a safari árnyalatok, a meleg földszínek, a törtfehér, a bézs, a drapp és a kávébarna mellett a hűvös szürke, a fekete, a szürkéskék, valamint a fémszínek, az arany és az ezüst is jelen vannak, amelyek a ’90-es évek diszkóvilágát is megidézik.

Az eklektikára épülő, nagyvárosi szellem egy sor bőrből készült kiegészítőt is életre hívott: a Kovács Helga által tervezett darabok között övre illeszthető övtáskák, telefontartók, kistáskák és hátizsákok is megtalálhatóak.

A kollekció alapanyagai egytől egyig korábbi szezonokra tekintenek vissza, és most újjászülettek a KATTI ZOÓB 2020-as tavaszi/nyári öltözéksorban.

Fotó: Láng Péter