Közös környezetbarát kollekciót készített a Between és a Héria Enamel

2019. december 04.
A két tervező körülbelül másfél éve találkozott először, amikor azonnal kiderült, kölcsönösen nagyra tartják a másik munkáját. A közös kollekció gondolata már nyáron megfogalmazódott, ezután alakították ki koncepciójukat és fogalmazták meg filozófiájukat.

Csilla, a Between fehérnemű márka tervezője nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, hiszen a márka szellemisége kezdetektől fogva természeti értékeken alapszik. Ahhoz pedig hogy ma is önazonos maradhasson, változásra volt szükség. A kollekcióban ezért kizárólag természetes textíliák jelennek meg, így a selyem, a modal, a pamut csipke, és a viszkóz.

A Héria Enamel ékszerek tökéletesen illeszkedtek ebbe a koncepcióba, hiszen Erika vörös rézzel és tűzzománccal dolgozik. A márka pedig az egyediség mellett az értékteremtést is képviseli. A kiegészítőkre jellemző az időtállóság, emellett 100%-ban természetes alapanyagokból, melléktermék nélkül készülnek.

Mindkét tervező gondolatiságának gyökere maga az óceán volt, nemcsak az előbb említett eszmeiséget, de vizualitást tekintve is. Ezt tükrözi a kollekció szín– és formavilága. Csilla a kivitelezésnél szívesen használt különböző léptékű és akár véletlenszerű fodrokat, de néha a letisztult szabásvonalak kerültek előtérbe, ahol a darabok – selyem anyaguknak köszönhetően – a víz könnyedségével játszanak.

Emellett a tervezőre nagy hatással voltak nagymamáink korabeli pamutcsipke dekortárgyak, és a régi fehérneműk hangulatvilága is. A kollekcióban így most is sok helyen kerül elő a csipke, ami a megszokott érzékiséget és finomságot eredményezi.

A Héria ékszerekben szintén visszaköszönnek a domborított elemek, hajlított vonalak. A zománcozott elemek natúr színvilága és az ezüstözés egyaránt légiességet hoznak a fém alapú ékszerekbe. A kollekció azért is különleges mert Erika munkásságában most először jelennek meg az ezüstözött felületek.

10 fotó megtekintése

Fotó: Udvardi Attila
MUA: Szameniczky Zita
Modellek: Simon Virág, Róth Tamara / Crisp Model Management