Tanuljuk meg használni a pigmenteket és selyemporokat!

2019. február 28.
Nem találkoztunk még olyan neszesszerrel, amiben ne lett volna egy fényes sminktermék. Ezeket látjuk meg először a boltban, ezeket kenegetjük a kézfejünkre a legnagyobb áhítattal. Az elmúlt években egyre erősödő highlight őrület, valamint a fényes textúrákat tartalmazó sminkek arzenálja még azokat a nőket is meghódította, akik addig a szolidabb oldalon álltak.

A divat figyel és alakít, állandó kölcsönhatásban van az emberekkel. Minél több követője lesz egy adott irányzatnak, annál csábítóbbá válik. Ennek örömére a sminkgyártó cégek – még a 80-as évek extravagáns korszakát is felülmúlva – egyre látványosabb selyemporokkal és pigmentekkel jelennek meg. Ráadásul a hozzájuk tartozó vizuálok és nem utolsósorban az ellenállhatatlan csomagolások is rabul ejtenek bennünket.

Következzenek Páll Adrienn, a Newschool of Makeup vezető sminkesének tippjei: 

1. Finom porok

A szemeket először bázistermékekkel alapozzuk le, melyek már dörzs- és vízálló formulában is kaphatók. Ha tartós hatást akarunk, ezek a legmegfelelőbbek. A finomra őrölt, úgynevezett loose állagú selyemporok, vagy pigmentek kevésbé potyognak, ha arcpermettel egy picit benedvesített ecsettel és tunkoló mozdulatokkal helyezzük fel. Válasszunk lapos, feszes, szintetikus anyagú ecsetet, így jobban tudjuk kontrollálni a mennyiséget, és könnyebben ki is tudjuk tisztítani az eszközünket.

2. Szemcsés termékek

Amennyiben nagyobb szemcséjű pigmentet akarunk felhelyezni a szemkörnyékre, például a tusvonalra, érdemes glitterragasztót vagy áttetsző műszempilla-ragasztót használnunk. Ezek stabil, de a szemünk szempontjából is teljesen biztonságos anyagok, melyek tuti, hogy nem hagynak cserben. Ha mégis az applikáció közben kicsit lepotyog valamennyi a csillámból, használjunk spirálkefét az eltávolításhoz. Ezzel a legegyszerűbb a művelet.

3. Szexi highlight

A túlzások elkerülése okozhatja a legnagyobb kihívást az arc selyemporos highlightolásakor. Az arc magas pontjaira alapozás után, de még púderezés előtt jó feltenni a fényhatást. Válasszunk egy nagyobb méretű, hengerformájú szemhéjecsetet ehhez a mozdulathoz. Az arcra gyártott ecsetek túl nagyok, ezért nem lehet velük kifinomultan dolgozni, de az ezeknél kisebb – de lazább szerkezetű – szemhéjra gyártott ecsetek remekül működnek a járomcsont tetején. „Tunkoló” mozdulatokkal próbáljuk a selyemport beleragasztani az alapozóba! Így egész nap ragyogni fog az arcunk.

Smink: Páll Adrienn, Katz Nikolett – NSM Senior Team
Haj:
Lencsés Dóra
Ruha: Nora Sarman
Fotó: Jámbor Zsófia
Modellek:
Petra– Face Model Management, Koma Tímea, Éerse– Face Model Management