Szatén, flitter és bársony: az idei karácsony sztárjai

2019. december 16. |

Az ünnepek állandó résztvevője a csillogás, akár lakberendezésről, akár divatról van szó. Különböző anyagokat hívhatunk segítségül, ha nem csupán a lelkünket, hanem a testünket is emelkedett fénybe burkolnánk.

Most, hogy a meleg évszakokban újra felbukkantak a különböző textúrák, bátran elővehetjük őket a hidegebb időben is. Ilyen például a nyáron slágerként futó szatén. Elsőre azt gondolhatjuk, hogy ez a leheletnyi anyag csak az őrültek választása lehet egy kemény zimankó idején, de hála a réteges öltözködésnek, a csavaros kombinálásnak már télen is választhatjuk ezeket a darabokat. Vehetünk alá meleg garbót, basic felsőt, de kardigánnal is fedhetjük. Természetesen a vastagabb harisnyák is lehetővé teszik viselésüket, de nadrágokkal, farmerokkal kombinálva szintén újabb kapuk nyílhatnak ki a hordhatóság szempontjából.

Az ősz kedvencéről, a bársonyról is ejtenénk pár szót: vastagabb az anyaga, de a fények játéka a szöveten ugyanúgy, mint fényes társainál, izgalmas ízt ad az öltözékünknek. Természetesen választhathatjuk az ünnepeket idéző színárnyalatokat, mint arany, bordó, királykék, fenyőzöld.

A fényes textúrák királynője, a flitter pedig lemoshatatlan a színről bármilyen évet, bármilyen évszakot írunk. Attól függetlenül, hogy magát a flittert bizonyos eseményekhez, ünnepekhez kötjük, nyugodtan viselhetjük egy sima hétköznapon is. Ebben az esetben igyekezzünk basic, egyszerű darabokkal vegyíteni, hogy oldjuk az elegáns stílust és nappali szetté varázsoljuk az összeállítást. 

Szólj hozzá te is!

Még több Divat