Tavaszi sneaker-körkép a Nike-tól

2020. január 25.
Március 26-án itt az Air Max Day, a legendás modell születésnapja, ennek apropóján pedig az idén 30 éves Nike Air Max 90 a fő inspirációs forrás.

Az ikonikus cipőt ünneplő Air Max Day közeledtével idén is az újragondolt klasszikus Air Max sziluetteké lesz a főszerep a Nike-nál. A régi nagy kedvenceket olyan formában hozza vissza a márka, hogy viselője a nosztalgikus hangulat mellett egy pozitív és innovatív jövőben érezhesse magát. Íme a 2020-as Air Max Season első három ismert modellje, amelyekben közös visszatérő elem az idén 30. születésnapját ünneplő Nike Air Max 90.

Nike Air Max 2090

A már nevében is a jövőre utaló lépő az idén 30 éves Air Max 90 modern interpretációja. A klasszikus elemeket megtartva – amelyek már a saját idejében is ikonikussá és futurisztikussá tették a cipőt – az új Nike Air Max 2090 dizájn célja a Nike által elképzelt jövő illusztrálása. Az első színállások a jövő közlekedésére, főleg a legújabb elektromos autókban megjelenő színekre épülnek – visszautalva arra, hogy az eredeti dizájnt sportautók ihlették. A Nike Air Max 2090 idén tavasszal kerül a polcokra.

Nike Air Max Verona

1992-ben dobta piacra a Nike az első, kifejezetten nőknek tervezett Air Max cipőjét, az Air Veronát. Az Air Max 90 elemeihez visszanyúlva, 28 évvel később az egyedülálló új megjelenés és kényelem érdekében feltűnő és magas sarkot kapott ez a dizájn. A színállások finom tavaszi árnyalatai pedig ezúttal is a nőket célozzák meg. A Nike Air Max Verona világszerte február 15-től elérhető – március 5-én pedig új színállások is jönnek.

Air Max 90 FlyEase

Az Air Max 90 FlyEase lesz a Nike első olyan utcára tervezett cipője, amiben megjelenik a könnyebb felvétel és viselés érdekében kialakított FlyEase technológia. Ezt kombinálta az eredeti cipő jól ismert tervezője, Tinker Hatfield, az 1990-es dizájnnal. Az újragondolt, unisex cipő kialakításánál fontos szempont volt a maradandó dizájn és az innováció közötti egyensúly megtartása. Az időtálló külső és a rugalmas sarok lehetővé teszi viselőjének, hogy gyorsan belebújjon a cipőbe, és már neki is vágjon a jövő felé vezető útjának. Az Air Max 90 FlyEase március 9-től felnőtt és gyermek méretezésekben is elérhető lesz.