Csíkosban, skótkockásban és retró nadrágkosztümben járunk tavasszal

2020. február 19.
Idén a retró újrafogalmazásában találkoznak a feminim jegyeket hordozó darabok a praktikussággal – felidézve ezzel a nyolcvanas évek irodai viseleteit. Csíkok, skótkockák, nadrágkosztümök élik ismét reneszánszukat: munkába indulni sosem volt ilyen egyszerű, mint ebben a szezonban!

Egyértelműen erőt és határozottságot sugallnak az idei szezon legstílusosabb szettjei, viszont egyszerűen könnyíthetünk is a szigorú hangulaton, ha játszunk kicsit a mintákkal vagy a hosszakkal. Például a szoknyákhoz nem feltétlenül kell rögtön magas sarkú cipőt választani, bátran próbáljuk ki őket lapos lábbelikkel is, megjelenésünk ugyanúgy professzionálisnak fog hatni – és még a kényelmünk is biztosítva van egy hosszú munkanapra.

A változatosság nevében új életet adhatunk az ingruhának is: ha az anyaga megengedi, akár tavaszi kabát is válhat belőle! Emellett semmi sem frissíti fel a gardróbunkat annyira, mint a világos árnyalatok. Ha a munkahelyi szabályzat elég flexibilis, kipróbálhatunk a melegebb időjárás közeledtével a klasszikus fekete, sötétkék és szürke árnyalatok mellett valami egészen mást is, mondjuk a fehéret és a bézs különböző árnyalatait.

Mango kockás bomber, 22 995 Ft, Mango kockás szoknya, 17 995 Ft, Polo Ralph Lauren kék csíkos ing, 44 990 Ft, Nanushka fekete vegán bőr ruha, 238 490 Ft, Longchamp fekete táska, 390 £, Idée Fixe Mary Jane balerina, 165 $

Amellett, hogy a fehér árnyalataiban rejlő elegancia garantált üdeséget ad az arcnak – hiszen megvilágítja és fiatalítja azt –, ha a szemüveget viselünk, egy fehér kerettől sem kell rögtön elrettennünk, hiszen az nem töri meg annyira az arcot, mint a fekete – és egy világos kosztümmel párosítva igazán egyedi, modern, mégis uniformizált külsőt teremthetünk. Megfelelő kiegészítővel, amely lehet akár egy nőies, masnis mule is, esti viseletként is megállja a helyét egy különleges kosztüm.

Brother Vellies masnis papucs, 750 $, Zara zakó, 16 995 Ft, Zara nadrág, 8995 Ft, Dita szemüveg, 169 000 Ft

A nadrág–zakó párosítás sem kell, hogy egyet jelentsen a formális megjelenéssel! Egy mintás, bohókás lenyomat hatékonyan modernizálja a klasszikus szabásvonalakat. Ezeket a darabokat a harmónia kedvéért ajánlott neutrális kiegészítőkkel hordani, mivel így ellensúlyozhatjuk a minták mozgalmasságát.

Miista bőr magas sarkú cipő, 64 990 Ft, Free People csillagmintás nadrágkosztüm, 413 $, Acne Studios dupla gombsoros hosszú zakó, 950 $

Még több divattippért kattints IDE!