Kedvenc helyünk a héten: Typo Showroom

2018. november 07.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Varga Andrea és Papp Virág már akkor tudták, hogy a vintage és secondhand ruhák menők, amikor itthon még „szubkulturális tevékenységnek” számított turkálóból öltözködni.

A garázsvásárok után karöltve megnyitották saját butikjukat, ami a Blaha Lujza téri bár galéria és az ideiglenes Nefelejcs utcai raktár-periódus után pár hete a palotanegyedben nyitott újra. Az opening party után pár nappal meglátogattam őket a Krúdy Gyula utca 9.-ben, ahol a lányokkal a fenntartható divatról és a second hand kincsvadászó körutakról is beszélgettünk.

Hatalmas belmagasság, minimalista galéria és letisztult, fehérre festett falak fogadtak a Typo Showroom frissen vakolt üzletében. Rendezett állványok, egy-két stílusosan összeválogatott kiegészítő, de semmi giccs, nyoma sincs zsúfolt turkálóládáknak. Az ideiglenes üzletként működő apró raktárukat maguk mögött hagyva megérkeztek, és megérte kitartaniuk, mert hűséges vásárlóik biztosították őket, hogy a vintage cuccok iránti igény még közel sem múlt el, sőt! Éppen ezt a hűséget szerették volna meghálálni a lányok azzal a fotósorozattal, amelyben kedvenc vásárlóikról, ma már barátaikról készíttetek portrésorozatot typo-s szettekben.

Virág neve testpozitív filozófiát képviselő kitűzői és táskái révén sokaknak ismerősen csenghet, Andi pedig évek óta gyűjti a menőbbnél menőbb retrócuccokat, így nem gondolkoztak sokat, hogy belevágjanak-e a Typo projektbe, amit kreativitás nélkül aligha tudtak volna ilyen színvonalra felépíteni. Az új showroom letisztult, a vintage darabok mellett pedig Andi igyekszik olyan magas minőségű tervezői darabokra is szert tenni, amit maga is szívesen megvásárolna. „Nincs is olyan ruha a vállfákon, amit mi magunk nem hordanánk jó szívvel, a fast fashion például szóba se jöhet”.

A divat iránti szeretetüket egyébként sem tagadhatnák le, mindketten tudatos vásárlók, amikor pedig a közös képre kértem őket, előkerült Virág tigrises Hermés pólója. Szentül hiszik, hogy ezeknek a daraboknak eszmei értékük és lelkük van, így megkülönböztetett bánásmód illeti őket. Ezt pedig csak az fogja megérteni, aki tényleg elmegy és körülnéz náluk, én például a képen látható fekete bucket baggel és egy márványmintás bőrdzsekivel gazdagabban tértem haza.

Kiknek ajánljuk: a true vintage arcoknak, illetve azoknak, akik a fenntartható divat hívei, és szeretnek alternatív történeteket kitalálni használt ruháiknak, amelyre korábbi tulajdonosaik is láthatóan vigyáztak.

Árfekvés: Levi’s mom jeans és egyéb márkás vintage nadrágok 7000 Ft körül vannak, legdrágábbak a designer kabátok és ruhák, amelyek így sem szárnyalják túl az új kollekciós fast fashion darabokat.

13 fotó megtekintése

Mikor: hétfőtől szombatig egységesen 11.00-20.00-ig várnak mindenkit szeretettel. Érdemes követni őket Facebookon és Instagramon, ahol rendszeresen megosztják az új szerzeményeket, sokan már képpel a kezükben érkeznek kiszemelt ruhadarabjukért. Hamarosan virágéknál workshopoknak és más kreatív eseményeknek is otthon ad majd a Typo, figyeljétek az oldalaikat!

Marie Claire plusz: a filozófiájuk mellett a változatosság és a meglepetés, hogy bármikor jössz, biztosan várni fog rád valami, amit nem fogsz tudni otthagyni.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi